„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Rick Owens és Faina egy milánói templomban mutatja be egyedi lakberendezési darabjait

A Galerie Philia’s dizájngaléria egy 11. századi templomban rendezte meg a Desacralized című kiállítást, amely Rick Owens amerikai tervező és a Faina ukrán stúdió munkáit mutatja be a milánói dizájnhétre.

Az idei dizájnhétre a nemzetközi galéria szobrokat, bútorokat és világítástervezési darabokat helyezett el a San Vittore e 40 Martiri – egy felszenteletlen milánói templomban. A neoromán építmény a 18. század óta közösségi központként szolgál, a Galerie Philia Desacralized című kiállítása az “első nagyobb kiállítás” a térben.

A kiállítás 20 nemzetközi tervezőtől megrendelt darabokat tartalmaz, akiket arra kértek, hogy ábrázolják “a deszakralizáció fogalmának személyes értelmezését”.

“A tárgyak a múlt tanúi – emlékeket hordoznak, és funkciójukat az a korszak határozza meg, amelyben létrejöttek” – mondta a Galerie Philia alapítója, Ygaël Attali. “A szakrális tárgyak mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek, de túllépnek fizikai mivoltukon, hogy spirituális és szimbolikus értéket érjenek el.”

A megrendelésre készült művek az időjárás által megkopott építmény körül sorakoztak, a mennyezetről lógtak le, és közvetlenül a sokszínű terrazzópadlóra helyezték őket. A műveket a szélek mentén, kis alkóvok előtt is elhelyezték. A kiállítás középpontjában a Morghen Studio helyi tervezőpáros Cascades of Light című hatalmas csillárja áll, amelynek célja “a történelmi csillár ikonikus jelentőségének meghaladása és felemelése”.

A Morghen Studio munkája az amerikai divattervező Owens koncepciószékének közelében lóg, amely a tervező Tomb székcsaládjának egy változata, amely jávorszarvasagancsot és minimális formákat használ.

Szintén a felhozatalban szerepel Andrés Monnier mexikói tervező, aki egy kandeláber értelmezését alkotta meg egy kör alakú, lépcsőzetes márványoszlopokból álló kör segítségével, amelyek mindegyikében egy-egy gyertya található.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A világítótestek között szerepel még Elsa Foulon francia tervező fehér kerámia és gipsz állólámpája, amely kagylót formáz – a keresztény ikonográfiában “mindenütt jelenlévő motívum” -, valamint az ausztrál székhelyű Henry Wilson stúdió The Pagoda lámpája, amelyet japán templomok ihlettek.

A Faina tervezte a Duzhyi zsámolyt, amelyet kézzel faragtak a védjegyüknek számító, papírból, agyagból, szénából és “más szerves elemekből” készült Zista nevű anyagból. A többi szék és zsámoly között szerepel a kínai Kar designstúdió széke, a Bone Script sorozat különleges kiadása, amely fából és kínai lakkból készült.

Míg Pietro Franceschini olasz-amerikai tervező a Trinity dohányzóasztalt alkotta meg, a helyi Studiopepe’s stúdió pedig az Origo nevű, építészeti jellegű alacsony asztallal járult hozzá a kiállításhoz.

A belga Pierre de Valck és Arno Declercq is hozzájárult egy-egy darabbal a kiállításhoz, Declercq pedig először használta a fehér színt egyik asztalában, amely közvetlenül a Morghen Studio csillárja alatt helyezkedik el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb