„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Az Aidia Studio egy modern rácsos tetővel fedte a Tulum pályaudvar tetejét

Az Aidia Studio mexikói és angol építészeti iroda egy elsöprő rácsos tetővel ellátott vasútállomást tervezett, amelyet a mexikói Tren Maya vasútvonalon építenek meg, Tulum városában. Az Aidia Studio szerkezeti acélból és üvegbeton vasbeton panelekből készíti a perforált tetőt. A geometriai rács helyenként üvegezve lesz, hogy megakadályozza az eső bejutását, belül pedig fával burkolják.

A stúdió úgy tervezte az állomást, hogy reagáljon Tulum éghajlatára. A város a Yucatan-félszigeten található, amelynek trópusi éghajlatát magas hőmérséklet, páratartalom és esős évszak jellemzi. Ennek a rendkívüli időjárásnak a kezelésére egy nagy, nyitott rácsos tetőt terveztek, amely stratégiai helyeken üvegezett, lehetővé téve a nyilvános félig nyitott tereket, amelyek mechanikus szellőzés nélkül működnek. A déli napsütéses területeken lévő kisebb nyílások a tető mintájára vannak kialakítva, amelyet árnyékos foltok létrehozására terveztek. A középen megemelt tetőszerkezet alatt a magasföldszint boltokat és éttermeket biztosít a vasútvonalak és peronok felett.


Tulum híres maja romjairól és érintetlen karibi tengerpartjáról, amely miatt egyre népszerűbb úti cél. Az Aidia Studio elmondta, hogy azt is figyelembe vették a tervezéskor, hogy az állomás a lehető legkevesebb helyet foglalja el a tájon. Az állomás a Tren Maya része, amely egy 1525 kilométeres helyközi vasút megépítését tervezi a Yucatan-félszigeten, Palenque és Cancún között. Ez az állomás a Cancúntól Tulumig tartó vonalszakaszt szolgálná. A tulumi pályaudvar építkezése a tervek szerint 2022 januárjában kezdődik és 2023 végére fejeződik be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb