„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Corian Solid Surface; a fenntartható terek kialakítására

A DuPont Corian Design üzletága aktívan a körforgásos gazdaság elvei felé mozdul el azáltal, hogy a Corian Solid Surface anyagának gyártása során egyre nagyobb arányban használ újrahasznosított anyagokat és csökkenti az anyaghulladékot.

A Corian Solid Surface olyan tervezési megoldásokat kínál a belsőépítészeknek és építészeknek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy fenntartható tereket hozzanak létre az emberek számára, ahol élhetnek, és elkötelezett amellett, hogy olyan megoldásokat kínáljon, amelyek “a körforgásos gazdaságot mozdítják elő, megoldják az éghajlatváltozás problémáját és segítik a közösségek gyarapodását”.

A Corian Solid Surface felületet úgy tervezték, hogy tartós és könnyen javítható legyen, ami erőforrásokat és pénzt takarít meg. Ez azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megőrizzék “termékeik eredendő értékét”, és rövidebb anyagkörforgást eredményez. A Corian Solid Surface anyag egyes színei öt-húsz százalékban újrahasznosított anyagok és összetevők felhasználásával készülnek, amit a független tanúsító szervezet, a Scientific Certification Systems (SCS) tanúsít.

Egy másik lépés, amely a márka szélesebb körű, a körkörösség javítására irányuló küldetésének részét képezi, hogy a Corian Design egy okleveles fenntarthatósági tanfolyamot is kifejlesztett, hogy segítsen “a fenntarthatóságot az építő- és tervezőiparban a következő évtizedben valósággá tenni”.

A Corian Solid Surface környezetbarát pigmentek, alumínium-trihidrát (ATH), tiszta akrilgyanta (PMMA) kombinációjából készül, amelynek célja, hogy a felületek könnyen tisztíthatók legyenek. Az elérhető színek többek között: Antarctica, Artista Beige, Artista Canvas, Artista Dust, Artista Gray, Cocoa Brown, Platinum, Raffia, Sahara, Silver Birch, Willow, Basalt Terrazzo, Domino Terrazzo, White Jasmin, Pebble Terrazzo.

Az anyag számos felülethez használható a legkülönbözőbb terekben – a fürdőszobai mosdókagylótól a konyhai mosogatókig -, és azt kívánja biztosítani, hogy az építészek és belsőépítészek a legmagasabb higiéniai szabványoknak is megfeleljenek a kereskedelmi, lakó- és közterületen. A Corian Solid Surface nem porózus, ami megakadályozza, hogy a szennyeződés, a penész és a baktériumok bejussanak az anyagba és elszíneződjenek. Ezenkívül az anyag nem mérgező és nem allergén, valamint nehézfémektől mentes.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az anyag bekerült a Mindful Materials könyvtárba, amely egy olyan szervezet, amely az épített környezet emblémás hatásainak megfordítását és csökkentését tűzte ki célul az anyagválasztáson keresztül, és a márka szerint hozzájárul az amerikai Zöld Építési Tanács LEEDS-pontjainak megszerzéséhez is. A felület az Eurofins Indoor Air Comfort Gold minősítést is megszerezte, amely “az egész Európában elismert független, harmadik fél által kiállított, független hatóság által kiadott, a kipufogógázok illékony szerves vegyületek vizsgálatában elért legjobb eredményt jelenti”.

A Corian Design a közelmúltban nyolc új színnel bővítette a választékot, amelyek a Corian Solid Surface termékcsalád meglévő 90 színéhez csatlakoznak, és azért jöttek létre, hogy a tervezőknek jelentős tervezési lehetőségeket biztosítsanak a konyhák, kávézók, fürdőszobák, recepciók és egyéb belső terek számára.

A Corian Design szerint stratégiáját az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai alapján alakította ki, és támogatja anyamárkája, a DuPont 2030-ig szóló fenntarthatósági céljait.

Forrás:www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb