„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Christian Louboutin és Pierre Yovanovich “ikonikus nők” által inspirált bútorkollekciót hoztak létre

A francia tervezők Pierre Yovanovich és Christian Louboutin kollekciója “magassarkú székekből“ áll, amelyek a női egyéniséget tükrözik.

A Yovanovitch New York-i galériájában bemutatott kollekció a duó legújabb együttműködése, és kilenc, testre szabott tölgyfa széket tartalmaz, amelyekre a történelem, a mitológia és a film női múzsái – Dita, Josefina, Syrena, Nefertari, Zenobie, Radicalla, Morphea, Metropolissa és Pompadour – hatással vannak.

Az ókori egyiptomi királynőről, Nefertariról elnevezett Nefertari szék arany-bronz sarkú, a lábaihoz illeszthető, míg a Zenobie a harmadik századi Palmüra királynő előtt tiszteleg a modern Szíriában élő türkizkék kövekkel az első lábai körül. A fémes, bőrüléses Metropolis egy futurisztikus tisztelgés Fritz Lang 1927-es Metropolis című klasszikus filmje előtt, amely a sci-fi egyik első női robotját ábrázolja. Eközben a Syrena, ami lengyelül sellőt jelent, tengerkék szövettel és neccsel borított lábakkal készült.

Egy másik, mitológiára építő design a Morphea, amely az alvás és az álmok görög istenének bólintott felhős kárpitjával és arannyal festett lábaival, amelyek a szék szőke fa talpába nyúlnak bele. Egy másik modell Dita Von Teese amerikai táncosnő burleszk jelmezeit idézi, ezüstsarkúkkal és flitterekkel hímzett, lézergravírozott kárpitozással.

Josefina, akit az 1920-as évek népszerű táncosnője és a második világháborús kém, Josephine Baker tiszteletére neveztek el, hímzett ülőfelületet is tartalmaz bőrrojtokkal. A Pompadour aranyozott fémsarka az 1750-es évek francia félhold öltözőire emlékeztet, bólintva Madame de Pompadournak, XV. Lajos francia király szeretőjének és tanácsadójának.

A limitált kiadású kollekciót egy Simply Nude című sorozat kíséri, amely közvetlenül utal a Louboutin öt árnyalatú Nudes bőrtónusú cipőcsaládjára, amelyet eredetileg 2013-ban indítottak el. A Simply Nude székek lábai a Louboutin jellegzetes vörös talpú sarkait is bemutatják.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

E székek mestersége mögött Louboutin és Yovanovich, valamint francia kézművesek névsora áll. Köztük van a hagyományosan haute-couture divatházaknak dolgozó Maisons Vermont és Lesage Interieurs hímző műhelyek, Christophe Martin szövetfestő és Christian Louboutin suszter, valamint a Minuit Moins 7, aki a kárpitos munkákért volt felelős.

Noha leginkább luxuscipőiről ismert, Louboutin az elmúlt években a belső terek felé ágazott a Yovanovich-al folytatott számos együttműködés révén. 2023-ban bemutatta első vendéglátó projektjét – egy portugáliai szállodát –, idén pedig a 2024-es Dezeen Awards zsűrije lesz.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb