„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Nyolc belső tér, amelyek újrahasznosított és újrahasznált anyagokat tartalmaznak

Legújabb galériánkban a Dezeen nyolc olyan belső terét választottuk ki, amelyek újrahasznosított anyagokból készültek, köztük egy bangalore-i étterem és egy genti téglaház.

Az elmúlt évtizedekben a környezeti és fenntarthatósági kérdések tudatosítása és elmélkedése a dizájn világán belül és kívül egyaránt tapasztalható, és számos tervező és építész arra késztetett, hogy a fenntartható tervezést válassza projektjeihez.

A nemkívánatos tárgyak használatától kezdve az újrahasznosított téglák és újrahasznosított műanyagok alkalmazásáig a lookbook nyolc projektje bemutatja, hogyan fedezték fel a tervezők újra a hulladék értékét.

Circus Canteen, India, a Multitude of Sins által

A bangalore-i Multiitude of Sins stúdió tervezte ezt az étterembelsőt, amely bekerült a Dezeen Awards 2022 fenntartható belső kategóriájába, hogy bemutassa a nem kívánt tárgyak kollázsát. A megmentett tárgyakat néhány hét alatt helyi adománygyűjtésből szerezték be. A stúdió kategorizálta őket, majd színes, stílusos enteriőrbe rendezte őket.

Kamikatsu Zero Waste Centre, Japán, Hiroshi Nakamura

A Kamikatsu Zero Waste Center környezetbarát közösségi és oktatási helyként jött létre az újrahasznosítási tevékenységekhez, és a homlokzat 700 ablakból készült, amelyet a helyi közösség adományozott. Hiroshi Nakamura építész egy gombagyár gyűjtőedényeit rögzítette a falhoz, hogy könyvespolcként használják őket. A nem kívánt tárgyakat a környék elhagyatott házakból, korábbi kormányzati épületekből és iskolákból is összegyűjtötték.

Silo, Egyesült Királyság, a Nina+Co tervezésében

Ennek a zero-waste londoni étteremnek az étkezőasztalai foltos, újrahasznosított műanyag tetőkből és fenntartható forrásból származó kőrisfa lábakból állnak, amelyek felett micéliumfüggő lámpák lógnak. Az étkezőben egy újrahasznosított műanyag csomagolásból készült hosszú bárpult is található.

Az Urselmann Interior irodája, Németország, a Urselmann Interior tervezésében

A düsseldorfi iroda mennyezetének felújítása a közeli Krefeld városában kivágott fából származó nyárfával készült. A stúdió megőrizte a meglévő fa és terrazzo padlót. A stúdió saját tulajdonú iroda felújítása során biológiailag lebomló anyagokat, ragasztómentes asztalost és cellulóz alapú burkolatot is alkalmaztak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Wendy House, India, az Earthscape Studio által

Ezt a bangalore-i boltíves rezidenciát, amely nyolc hektáros sűrű erdők között terül el, újrahasznosított mudga csempék borították. Üvegfalait újrahasznosított rudak keretezték. Az Earthscape Stúdió szintén szitu kal téglából építette az épületet, amely hagyományos technika jelenleg nem használatos. Ez a terv újragondolta az elhanyagolt technikát, hogy munkalehetőségeket teremtsen a helyi közösség számára.

GjG House, Belgium, a BLAF Architected által

A belső falak alátámasztása nélkül épült, újrahasznosított téglából épült ház ívelt formával és téglaragasztással rendelkezik. A BLAF Architecten úgy tervezte meg a szokatlan görbe vonalú falakat, hogy a ház beilleszkedjen a környező fák közé a genti telken.

10K House, Spanyolország, a Takk által

A globális klímaváltozás és az energiaválság összefüggésében a 10K House mindössze 10 000 eurós anyagköltségvetésből épült fel, és egymásba épített szobákat tartalmaz a szigetelés maximalizálása érdekében. A spanyol építészeti stúdió, a Takk újrahasznosított fehér asztallábakkal emelte meg a barcelonai lakás egyik belső szobáját, így helyet teremtett a vízcsöveknek és az elektromos szerelvényeknek anélkül, hogy a fali hornyok beépítésének többletköltségei lettek volna.

Rylett House, Egyesült Királyság, Studio 30 Architects

A Studio 30 Architects egy régi ácspadot konyhaszigetté alakított át ehhez a londoni házbővítményhez, amely nappalival, konyhával és étkezővel rendelkezik. A bővítmény egy korábbi télikert helyén épült, és növényekkel díszített faablakon keresztül a kertre néz.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb