Lakberendezés és stílus

Chloé Mason Gray “férfias” elemeket használt a mexikóvárosi otthon felújításához

A mexikóvárosi Chloé Mason Gray belsőépítészeti stúdiója felújított egy házat Colonia Condesa-ban, felvállalva a természetes fény hiányát, hogy egy agglegénynek való teret hozzon létre. A 20. század közepén épült, visszafogott art deco stílusban épült kétszintes házat jelenleg egy amerikai technológiai dolgozó bérli hosszú távra, aki a stúdió alapítóját, Gray-t bízta meg, hogy a tulajdonosok engedélyével javítsa fel a belső tereket.

Az antik mexikói designdarabok és a kortárs mexikói művészek és tervezők darabjainak kombinálásával olyan otthont akartak létrehozni, amely azt az érzést kelti, hogy a helyén gyökerezik. “Ez egy olyan hely, ahol a játékosság és a visszafogottság a dizájnban boldogan megfér egymás mellett, és a lakók számára a pihenés és a belső béke forrása” – mondta Gray.

A 154 négyzetméteres ingatlant a kinti sugárút nagy fái árnyékolják, így egyes helyiségekbe nem sok természetes fény jut be. A sötét és hangulatos légkört felölelve a tervező olyan színeket és textúrákat választott, amelyek “férfias, gazdag és érdekes” érzetet keltenek a terekben. Sötétzöld falak és mennyezet öleli körbe a felső emeleti könyvtárat, ahol a Tobia Scarpa által készített Bastiano kétüléses kanapé anyaga és a növények variálják az árnyalatot. Eközben az elsődleges hálószobát barna textúrájú vakolattal borították be, amelyet bőr fejtámla, valamint zöld vászon ágynemű és függönyök egészítenek ki. Más terekben a különböző törtfehér vakolt felületek állnak kontrasztban a sötét bútorokkal – amelyek nagy része meleg tónusú vörös cédrusból készült.

Az egyik legdrámaibb beavatkozás az eredeti szoborszerű lépcsőház indigópigmentált betonnal való bevonása volt. Egy egyedi étkezőasztalt építettek kvarcitlapból, amely az otthonban található színekkel pettyezett és erezett. Az emeleten egy irodát egy Clara Porset által a DM Nacional számára felújított vintage íróasztallal, valamint egy Mies van der Rohe és Lilly Reich által készített Brno székkel szereltek fel. Az egész belső térben európai tölgyfa padlót fektettek le, a tetőteraszon pedig Roberto Michelsen bútorai kaptak helyet.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Különféle műalkotások és kisebb kiegészítők teszik egységessé a dizájnt, de ezeknek az elemeknek a hozzáadása bizonyult a tervező legnagyobb kihívásának: “Ez egy nagyon furcsa formájú ház” – mondta Gray. “Nem hiszem, hogy az egész házban lenne egyetlen egyenes fal. Minden fal és szoba ferde szögben van, így időnként kihívást jelentett a bútorok és a művészet olyan módon történő elhelyezése, hogy természetesnek és helyesnek érezzük” – tette hozzá.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb