„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Cellulóz szigetelés

A cellulóz szigetelőanyag egy modern és energiakímélő eljárássással, válogatott újságpapírból előállított természetes szigetelés. Az újságpapírt feldarabolják majd bór sók hozzáadásával tűz, és kártevő ellenállóvá teszik az anyagot.
Sokrétű felhasználás
A cellulózszigetelés befújásos technológiával tetőterekbe, padlásterekbe, közbenső födémekbe és könnyűszerkezetes építményeknél külső és belső falakba is résmentesen elhelyezhető.
Mik a cellulóz szigetelés előnyei?
A cellulózszigetelés befújásos technológiával tetőterekbe, padlásterekbe, közbenső födémekbe és könnyűszerkezetes építményeknél külső és belső falakba is résmentesen elhelyezhető.
Az egyik legjobb szigetelési érték
Résmentes befújhatóságából adódóan, egy hőhídmentes egységes szigetelő réteget képez, mely ezáltal hatékonyabban szigetel, mint a gyapot alapú szigetelések.
A befújásos cellulóz szigetelést már az 1970-es években használták, nagyrészt Észak-Amerikában. Mivel gyorsabban és ülepedés mentesen megoldható vele a szigetelés a nyílt diffúziós szerkezeteknél, ezért az egész világon terjedni kezdett a technologia. Ma már Észak-Amerikában a házak nagy részét kizárólag ezzel a technológiával szigetelik.
Európában megközelítőleg 25 évvel ezelőtt, Németországban kezdődött meg a technológia és az anyag sikertörténete és azóta egész Európa területén rohamosan terjed.

Hazánkban még csak pár éve kezdték használni ezt a technológiát, azóta előnyeinek köszönhetően igen gyorsan terjed.

További energia-megtakarítást bármilyen korszerű energiatakarékos berendezéssel lehet még
elérni (pl. hőszivattyú, olcsó hőenergia ingyenes napenergiából).

Előnyei más anyagokkal szemben

Legfőbb előnye az ülepedés biztosság és résmentes kitöltés. Ezt a Coloradoban levő Denver Egyetem kísérlete is igazolja:
Két teljesen azonos, az előírásoknak megfelelő könnyűszerkezetes házat építettek fel ugyanabban a környezetben.
Az egyik épület homlokzatát és padlasterét befújt cellulózszigeteléssel, a másikat ásványi gyapottal szigetelték, melyeknek az U értéke teljesen megegyezett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

3 hét folyamatos mérés után megállapították, hogy a befújt cellulóz technológiával szigetelt ház 26,4 %-kal kevesebb fűtesi energiát használ fel, mint az ásványi gyapottal szigetelt épület.

Ez a jelentős különbség a résmentes kitöltesre vezethető vissza, mely kiemelkedő hatással van a szigetelés összteljesítményére.

Főleg könnyűszerkezetes családi házak falai és födémszerkezeteinek a szigetelésére használják, de tégla, vagy egyéb épületek födém és szarufaszigetelésére is kiváló.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb