„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Brutalista otthon, mely fő eleme a napfény

Az ONA – Oficina Nómada de Arquitectura által tervezett CAS House egy 170 négyzetméteres kis földterületen található a telkeket elválasztó falak között, az Argentin Mendoza tartományban. A közvetlen környezetet egy alacsony házakból álló konszolidált városi terület, egy nagy alluviális csatorna, amely a nyári esős évszak védelmét szolgálja, és egy dús növényzetű park, valamint a várost észak-déli irányban összekötő új villamos sínek jellemzik.

A projektet két felnőtt és egy gyermek együttélési egységére dolgozták ki. A földszintet nyitott, világos, átlátható és sokoldalúan felhasználható térként tervezték, amely hozzáférést biztosít az összes többi helyiséghez. Az egységes nappali, étkező- és főzőtér egy kis galériával közvetlenül kapcsolódik az északi fekvésű kerthez. A felső szinten a legintimebb helyiségek, a hálószobák és a nedves helyiségek találhatók. Dél felé egy közös, rugalmas és dinamikus tér is kialakításra került az összes lakó számára. Ez a helyiség egy teraszra vezet, amely a belső terasz miatt északi fényt és szellőzést biztosít az otthonnak.

A projekt anyagpalettája mindkét szinten egységes szerkezetű. A vasbeton a ház különböző területein megjelenik: a konyhában tárolószekrényként, a lépcsőház monolitikus első lépcsőfokaként, valamint a homlokzaton. Mindez kifejezetten brutalista megjelenést kölcsönöz a családi háznak. Az üveg egy másik lényeges anyag ebben a projektben, mely különböző belső képeket és perspektívákat emel ki. Az elülső és hátsó homlokzatokon függőlegesen rögzített és mozgatható panelekből álló fém napellenzőrendszer található. Ez a technika vizuális dinamizmust teremt a felhasználók, a gyalogos bámészkodók és a szomszédos épületekből érkezők számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az ONA projektjeiben a természetes fény az alapkoncepció részét képezi, és ez a konkrét projekt nyilvánvalóvá teszi megközelítésünk ezen fontos elemét. A legjobb északi tájolás keresése a nappali, főző- és étkezőhelyiségek számára, a kertre néző galériával, ennek a munkának az egyik központi premisszája. Ezenkívül a ház egyik kiemelkedő morfológiai szempontja a belső üres tér létrehozása, amely helyet ad a világítás és a növényzet számára kialakított terasznak a ház közepén. Ez a terasz lehetővé teszi, hogy a napsütés bejusson a telek déli része felé eső magánteraszra és a felső emelet közös helyiségeibe. Ezenkívül a lépcsőházban stratégiailag elhelyezett tetőablak található, amely természetes megvilágítást biztosít a ház legbelső pontjához, közvetlen napfényt teremtve a nap különböző időszakaiban, lehetővé téve a lakók számára, hogy különböző hangulatokat élvezzenek a nap előrehaladtával.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb