„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Brutalista japán otthon, melyet a későbbi bővítés szándékával terveztek

A Fusato-House egy pár és három gyermekük számára épült egy tengerre néző domboldali telken, Okinawa szigetének déli részén. A házat a jövőbeni bővítés szándékának figyelembevételével tervezte a Studio Cochi Architects.

A megrendelő egy olyan nyugodt és tágas házat szeretett volna építetni, amely rugalmasan alakítható az esetleges jövőbeni terjeszkedéshez. Emellett a tulajdonos olyan életmódra vágyott, ahol élete részeként tekintheti munkájá, ezért szerkezet nemcsak a családnak biztosít otthont, hanem a családfő műhelyének is.

Az épület elrendezését és funkcióját tehát ez a két tényező befolyásolta: a jövőbeni bővítés lehetőségének megteremtése és a tulajdonos munkahelyének beépítése a projektbe. A vad természettel körülvett otthon fő anyaga a beton, mely nem csak szerkezetleg, de esztétikailag is meghatározza a multifunkcionális otthont. A beton rideg tulajdonságát a fából készült elemek és a zöld táj lágyítja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az funkcionális épületrészeket egy nagy terasz köti össze, melyet az otthon és a munkahely közötti tetőszerkezet árnyékol, védelmet nyújtva az okinavai intenzív napfénytől. A mozgatható szerelvények, mint az üvegezett harmonika ajtó tugalmas megoldást kínál a lakóterek instant bővítésére.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb