„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A “kert folytatásaként” tervezték az ausztrál házat

Az Andrew Burges Architects építészeti stúdió Bismarck House projektje egy nyaraló Sydney külvárosában, mely nem csak rövidtávú bérleményként, de a tájépítész tulajdonos munkájának bemutatóhelyszíneként is funkcionál.

A házat Will Dangar tájépítészeti stúdiója számára tervezték. Az otthon észrevehetően eltér a környező lakónegyedtől, annak perforált alumíniumlemezből készült külső homlokzatával. A telek a populáris Bondi Beach közelében található, melyen korábban egy egy-emeletes épület állt, amely nem használta ki optimálisan annak tájolását.

Az Andrew Burges építészeti cég megtartotta a meglévő ház előszobáját és tornácát, de az eredeti épület többi részét lebontották, majd tégláit megtisztították és újrafelhasználták az új, kétszintes épület megépítéséhez.

A stúdió egy sajátos elképzelés alapján dolgozott: a “folyamatos kert” kocepciója a kerthelyiség és a földszinti lakóterek folyatólagos összekapcsolását jelentette az építészek számára. Annak érdekében, hogy folyékony kapcsolatot teremtsenek a belső és külső terek között, a stúdió a kertet és magát az épületet is a ház földszintjeként kezelte. Ez a koncepció nagyban befolyásolta a földszint mediterrán jellegű anyag- és színpalettáját, a robusztus kültéri karakter megerősítésére. A többségben kültéri anyagok alkalmazása mellett a hatalmas, padlótól-plafonig érő üvegfelületek törlik el a vizuális határt a kül-és beltér között.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Míg a földszinten használt anyagokat természetes, nyers tulajdonságaiknak megfelelően választották ki, a felső szintet, amely három hálószobával rendelkezik, könnyebbnek, és monolitikusabbnak tervezték. Az emelet íves homlokzatát stratégiai okokból alakították ki: segítségével több fény tud bejutni az alatta elhelyezkedő kertbe, illetve egy szokatlan formájú tetőablakot alkotva a konyhába.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb