„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Fala Atelier geometrikus “fémmaszkokkal” egészítette ki a portói lakás külsejét

Grafikus fémhomlokzatok és ívelt üvegtömb falak jellemzik ezt a portói otthont, amelyet a Fala Atelier helyi építészeti stúdió alakított át egy földszinti üzletből.

Az 1970-es évekbeli lakótömbben található szűk kereskedelmi teret a 097 Waves of Glass and Clouds of Metal elnevezésű, fényes otthonná alakították át. A kétszintes lakást perforált fém paravánok veszik körül.

Az elülső homlokzatot grafikus felhő alakú fémháló díszíti, a hátsó homlokzaton pedig az üveg és a tükör elé rétegzett grafikus kivágásokkal ellátott képernyők találhatók. A Fala Atelier szerint a hátsó homlokzat kialakítását Ellsworth Kelly alkotásai, valamint Itsuko Hasegawa és Peter Markli építészek rajzai határozták meg.

A hajlított üvegtömb falak az otthon mindkét emeletén húzódnak, elválasztva a közös tereket a privát területektől. A felső szinten ívelt fal takarja el a lépcsőházat és a fürdőszobákat egy nyitott terű nappali és konyha elől. A konyha végén lévő üveg tolóajtó egy erkélyre nyílik, ahonnan lépcsők vezetnek a hátsó kertbe. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egész belső térben vörös, márvány és fa ékezetek ülnek a fehér csempék és üvegtömbök hátterében. A Fala Atelier egy csíkos fekete-fehér szekrényt tervezett a konyhába, melynek lépcsős teteje a munkalap szintjétől a mennyezetig emelkedik. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb