„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld hírek

Bioalapú csempe: erős és fenntartható cementalternatíva

A hagyományos cementgyártás a világ szén-dioxid-kibocsátásának 8 százalékáért felelős, de egy biztos: a világ nem igazán fog egyhamar leállni a beton használatával. Mi a megoldás? Egy zöldebb helyettesítő. A bioalapú csempelapok a hagyományos cement szilárdságát és tartósságát kínálják, a hulladék és a szén-dioxid-kibocsátás töredékével. A StoneCycling és a Biomason együttműködésével kifejlesztett új anyag kísérletként indult, hogy utánozzák azt, ahogyan a természetben olyan ultraerős anyagok nőnek, mint a korallok.

A projekt ötvözi a StoneCycling építési hulladékok csökkentésében szerzett szakértelmét a Biomason innovatív biocementjével, egy olyan kötőanyaggal, amely baktériumok és homok által előállított anyagot állít elő. A StoneCycling visszanyert ásványi hulladékával kombinálva a biocement olyan csempévé válik, amely háromszor erősebb és 20 százalékkal könnyebb, mint a tipikus beton falazat, ugyanakkor közel nulla szén-dioxid-kibocsátású. És míg a hagyományos cementnek 28 napra van szüksége a teljes kikeményedéshez, a BioBased, azaz bioalapú csempe előregyártott moduljai mindössze 72 óra alatt kikeményednek.

Ginger Krieg Dosier, a Biomason társalapítója és vezérigazgatója az elmúlt kilenc évet azzal töltötte, hogy megtalálja a cementtéglák és -csempék baktériumokkal való “növesztésének” módját. A folyamat meglehetősen lenyűgözően hangzik. A Biomason természetes mikroorganizmusokat használ arra, hogy szénalapú anyagot állítson elő környezeti hőmérsékleten, ahogyan a korallok teszik a természetben, bár hogy pontosan hogyan sikerül ezt megvalósítaniuk nyilvánvalóan védett információ.

Ezt a szenet kalciummal kombinálva biocement anyagokat állítanak elő, amelyeket akár tengeri mikroorganizmusokkal is be lehet vetni, hogy öngyógyító képességekkel ruházzák fel, és lehetővé tegyék, hogy az óceánfenékhez rögzüljön, és tengeri infrastruktúrát, hullámtörő-összeállításokat és partközeli üledékstabilizációt hozzon létre.

A BioBased csempék a biocementet könnyen használható modulokká formálják, amelyeknek mindenféle alkalmazása lehetséges, így szinte pontosan úgy használható, mint a hagyományos beton. A világ minden táján telepítették már őket vállalkozásoknál, többek között a Dropbox kaliforniai központjánál és a dániai Helix Labnál. Nemrégiben a Biomason szerződést kötött a H&M kiskereskedővel, és a közeljövőben a vállalat több mint 5000 kiskereskedelmi helyére szereli majd be, világszerte.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bioalapú anyag terjedése hatalmas környezeti hatást gyakorolhat. A beton szénlábnyoma jelenleg nagyobb, mint a teljes légi közlekedés, valamint Kína és India országainak szénlábnyoma. Emellett a víz után a második legkeresettebb anyag a világon. A Biomason becslései szerint az általa gyártott biocement 2030-ra a betonipar globális szén-dioxid-kibocsátásának 25 százalékát ki tudná küszöbölni.

“Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású építőanyagok iránti kereslet egyértelmű” – mondja a StoneCycling munkatársa, Massa. “A Biomason-nal való partnerségünk célja, hogy még inkább felgyorsítsuk a fenntartható építőanyagok és építészet használatát. Közös a hitünk abban, hogy közösen képesek vagyunk megoldani az éghajlatváltozás problémáját, és örömmel dolgozunk együtt a Biomason-nal az új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékeken, amelyek forradalmasítják az építőipart”. – tette hozzá.

Ginger Krieg Dosier, a Biomason társalapítója és vezérigazgatója.

“10 évvel ezelőtti megalakulásunk óta nemcsak arra összpontosítottunk, hogy úttörő technológiával felforgassuk a cementipart, hanem arra is, hogy létrehozzunk egy licenc- és partnerségi ökoszisztémát, amely lehetővé teszi megoldásaink széles körű alkalmazását az építőiparban” – mondta Ginger Krieg Dosier, a Biomason társalapítója és vezérigazgatója. “A StoneCycling kulcsfontosságú partnerünk lesz, amikor kereskedelmi szinten méretezünk és a BioBased csempét bevezetjük az európai piacra.”Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb