„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

Az Edition Office drámai felújítási projektje tölgyfa, és semleges színpaletta alkalmazásával

Magasra törő, halvány fából készült térfogatok rejtik el ennek az ausztráliai Melbourne-ben található lakásnak a funkcionális elemeit, amelyet a helyi Edition Office építésziroda alakított át. A Melburnian Apartment egy lakóépületben található a Southbank negyedben, kilátással a város művészeti negyedére és a királyi botanikus kertre.

Az Edition Office beavatkozását megelőzően az apartman számos egyenes vonalú helyiséget tartalmazott, amelyek kényelmetlenül voltak bezsúfolva a lakás szokatlan, félhold alakú alaprajzába. A stúdiót a lakást birtokló fiatal pár arra kérte, hogy egy kevésbé korlátozó, laza elrendezést hozzanak létre, amely jobban megfelel a gyakran kiszámíthatatlan társasági életüknek. Miután a meglévő gipszkarton válaszfalak nagy részét átverték, az Edition Office úgy döntött, hogy az otthon funkcionális elemeit egy három teljes magasságú tároló kötetbe rejti el.

“A tervezési koncepció eredendően egyszerű, kifinomult és nyugtató – ami helyreállítja és megteremti a szabadságot” – magyarázta a stúdió. “A körforgás sodródik és áramlik a formális térelválasztó elemek körül, lehetővé téve egy ajtók nélküli teret” – tették hozzá. “Így az ügyfelek az alvástól a reggeli kávézáson át az otthoni irodáig, a zuhanyzástól a mosakodásig, a munkától a gondolkodásig egy folyamatosan fejlődő és zökkenőmentes hurokban mozoghatnak.”

A lekerekített térfogatok mindegyike kívülről olajozott fehér tölgyfával, míg belülről szürke gránitlapokkal van burkolva – két olyan anyag, amelyről a stúdió úgy gondolta, hogy ellensúlyozza a lakóház “texturális távolságtartását”. Az egyik térfogatban található a konyha, amelyet minimálisan, fogantyú nélküli fa szekrényekkel láttak el. Egy másik téfogat mögött egy barnásbarna bőrrel kárpitozott kanapé és egy kis íróasztal került beépítésre, amelyeknek a könyvtárban található dolgozófülkékhez hasonló érzést kell kelteniük.

A harmadik és egyben utolsó téfogatot úgy alakították ki, hogy egy szabadon álló íróasztal köré ívelt, így egy nagyobb otthoni irodát alkosson. Ide számos acélpolcot építettek be, hogy a lakóknak legyen hová kitenniük a regény-gyűjteményüket. Ennek a kötetnek a hátsó részébe egy további fürdőszobát is integráltak, amelyet szinte teljes egészében vékony fehér csempékkel burkoltak. Ez egy márvány hatású mosdószekrényt is tartalmaz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Edition Office gondosan rendezte el a térfogatokat, hogy árnyékot adjon a lakótereknek, amelyeket gyakran elárasztott a napfény a padlótól a mennyezetig érő ablakból, amely a lakás homlokzatán kanyarog, így az árnyék és a vele járó texturális élvezetek szentélye alakul ki a helyiségekben. A kialakított faburkolatos térfogatok a lakás sarkában lévő fő hálószobára is elzárják a rálátást, amelyet egyszerűen egy nyers vászonfüggönnyel választanak el a ház többi részétől.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb