napi hírmorzsák

Betekintés Pierre Yovanovitch belsőépítész manhattani mesterművébe

A finomság és a dráma dinamikus találkozása jellemezhetők a híres tervező, Pierre Yovanovitchaz által alkotott belső terek.

Amikor Anna Zaoui, az Invisible Collection online tervező galéria társalapítója úgy döntött, hogy felújítja a családja manhattani, három hálószobás apartmanját, kilátással a Central Parkra, nem volt konkrét elképzelése a kívánt stílusról vagy színpalettáról, egy dologban azonban biztos volt, a tervezőben: Pierre Yovanovitch.

Yovanovitch napjainkban a világ egyik legkeresettebb tervezője, aki az ügyfél első megkeresésére nemet mondott, franciaországi függőben lévő projektjeire hivatkozva, azonban Zaoui nem adta fel. A második találkozón Yovanovitch elvállalta a munkát.

Yovanovitch a belső tervezés mellett bútorokat is készít és egy olyan kortárs tervezők egy kis csoportjába tartozik, amelynek kézzel készített darabjai ugyanúgy gyűjthetők, mint a műalkotások. Zaoui látva a tervező műveit, egyenesen beleszeretett a „Bear” karosszékeibe, mely egy szeszélyesen “bozontos” ülőalkalmatosságok sorozata. Ezeket a bútordarabokat biztosan az otthonában akarta tudni. „Elsírtam magam, amikor megkaptam őket; olyan volt, mint egy álom beteljesülése.” – mondta Zaoui.

Az együttműködés kifejezetten jelentős volt a párizsi székhelyű tervező számára, aki soha nem végzett projektet az Egyesült Államokban ezelőtt. “Egyes kapcsolatok megváltoztathatják az életed örökre.” – nyilatkozta az Architecturaldigest interjújában. “Zaoui miatt van irodám New York-ban, és miatta tervezek rezidenciákat Manhattanben, a Hamptonsban és Los Angelesben.” – tette hozzá a tervező.

Pierre Jovanovitch „Papa Bear” fotelje, amely természetesen Anna Zaoui hálószobájában is megtalálható a Marc Quinn merész, szinte pszichedelikus cián-fekete festménye mellett, nem volt megvásárolható, amíg Zaoui vállalata, az Invisible Collection el nem kezdte árulni őket. Zaoui manhattani otthonában számtalan Yovanovitch alkotása ki van állítva, más művészek művei mellett, mint például a brit származású Marc Quinn egy nagyon különleges, egyedi installációja, mely Zaoui saját íriszét ábrázolja. Yovanovitch egyedi elemeket adott hozzá a hatalmas villa minden helyiségéhez, ideértve a bejárati előcsarnokban található organikus formájú többlépcsős mennyezetet.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Amikor először meglátogatta Zaoui 30. emeleti lakását, Yovanovitch azonnal kiemelte a Central Parkra néző lenyűgöző kilátást, de hamar belátta, hogy az akkori elrendezés egyáltalán nem igazodott hozzá. Munkálatai alatt a tér teljes újrakonfigurálását szorgalmazta, ideértve új ajtók nyitását egy olyan tér kialakításához, amely az összes figyelmet az egyes ablakokra összpontosítják. A dolgozószobához és az étkezőhöz csatlakozva egy tágas, többcélú közösségi helyiséget hozott létre, melyet az előcsarnok és a folyosó sötétebbé tételével hangsúlyozott ki, fokozva az “oda jutás” hatását, mielőtt a napfénnyel elárasztott nappaliba és annak elsöprő panorámájába lépnénk.

„Egy fekete fém falakkal rendelkező terembe lépsz be majd onnan sötétített folyosók vezetnek a nappaliba, és amint belépsz, egy nagyon tiszta, nagyon kellemes bézs hangulatot fogad.” – mondta a tervező. Az erős kontrasztok Yovanovitch esztétikájának alapvető elemei. A szál, amely végighalad az otthonon keresztül „a derű és valami nagyon erős kombinációja”.

A londoni székhelyű vállalkozó, Anna Zaoui és családja az év egy részét a a majd 300 négyzetméteres villában tölti, a manhattani West Park Central Parkban.

Forrás: www.architecturaldigest.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close