Lakberendezés és stílus

A CTA Creative Architects perforált téglákból épített házat Vietnámban

Lyukacsos téglák engednek friss levegőt és napfényt a CTA Creative Architects által tervezett többgenerációs családi házba, Bien Hoa városába, Vietnámban.

A “Wall House” egy kétgyermekes család és a nagyszülők számára épült. Amikor a CTA Creative Architects eligazítást kapott a kétszintes ház terveiről, az ügyfeleknek nem voltak szigorú vagy egyértelmű elképzeléseik a ház esztétikájáról, azonban többször megemlítették, hogy a lakótereknek világosnak és légiesnek kell lenniük.

“Egy nemrégiben közzétett tudományos kutatás szerint a beltéri levegő minősége rosszabb, mint a kültéri levegőé.” – mondta az építészeti cég. “Ezért a háztulajdonossal folytatott megbeszéléseink többsége egy olyan ház elképzelésére irányult, amely önmagától képes a nap 24 órájában “lélegezni “.” -folytatták.

Ekkor döntöttek úgy az építészek, hogy a Wall House projekt külső homlokzatának nagy részét perforált, négyzet alakú téglákból építik fel, amelyek lehetővé teszik a friss levegő és a természetes fény folyamatos bejutását az otthonba. Az összes felhasznált téglát a közeli ingatlanokból és építkezésekről “mentették meg”, és minden egyes darabra négy kis lyukat fúrtak. A cég égett és széntől megfeketült téglákat is újrahasznosított, sötét színátmenetet képezve a homlokzaton. Ahelyett, hogy egy tradicionális rácsos formációba rendezték volna, a téglákat véletlenszerűen helyezték egymásra, ezzel egy különlegesen szabálytalan, hullámzó felületet alkotva.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A főbejárathoz egy széles lépcső vezet, mely lépcsőfokaira a homlokzathoz hasonló mintát nyomtattak, hogy az illeszkedjen a falak téglájához. Belül egy hatalmas lakótér fogadja a lakókat és vendégeiket, amelyet két, a ház elülső homlokzatán elhelyezett hatalmas négyzet alakú ablak világít meg. A ház üvegtetőjén át további természetes napfény szűrődik be az otthonba.

A szabad érzetének fokozása érdekében az építészek egy kis “kertet” hoztak létre a szoba perifériája körül, zöld növényzettel és fákkal beültetve. A cég egyébként egy nagyon egyszerű anyagpalettát alkalmazott – a padlót nyers beton felületek borítják, a konyha szekrények kialakításához pedig sötét fát használtak. Egy határozott megjelenésű fekete fém lépcső, drótvázas korláttal vezet az otthon első szintjére. Az itt és a földszinten található hálószobák egy “üreg” körül vannak elrendezve, amely mindkét emeletet végigkíséri.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close