„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: mid-century modern, azaz századközepi modern stílus

Öt év elteltével és négy növekvő, kamaszkorukhoz közeledő gyermekükkel egy hatgyermekes család úgy döntött, hogy a Melbourne-ben található háromszintes, magányosan álló téglából épült lakóházuknak olyan “ráncfelvarrást” adnak, amely kényelmesebbé teszi a mindennapjaikat. A helyi Kennedy Nolan építészeit megbízva, a csapat felfrissített jelenlétet biztosított az utcafronton, egy olyan belső térrel, amely a lakók életstílusának megfelelően teljes esztétikai átalakításon ment keresztül.

A Matthews House-t eredetileg a néhai melbourne-i modernista építész, Theodore Berman tervezte, aki “korszakalkotó bowlingpályák katalógusáról” és esetleges pazar házairól volt ismert, amelyeket az ember saját kúriának tulajdoníthat. A családi rezidencia eredeti alapterülete nagyon is tükrözte a század közepén a cselédek és a tulajdonosok lakhatását. Ez érdekes kihívást jelentett Kennedy Nolan számára, és egyben lehetőséget adott a terek átalakítására, hogy modern és időtálló funkcionalitást kínáljanak.

Koncepcionálisan a stúdió törekvése a projektre egy erodált és tökéletlen huszadik századi ‘mid-century modern‘ esztétika felemelésén alapult, egy bevett tervezési elv megerősítésével és néhány esetben annak korrekciójával. A cég elmondása szerint hasznosnak találják, “ha az ilyen projektekre úgy tekintenek, mint megoldandó problémák, vagy megvalósítandó optimalizálások sorozatára”.

A mid-century modern, vagyis a századközepi modern a lakberendezés és design területén évek óta töretlen népszerűségnek örvend, és bátran mondhatjuk, hogy a korszak klasszikus bútoraival gondosan berendezett otthonok sosem mennek ki a divatból, mindig stílusosak és frissek maradnak.

Az alaprajzbeli átalakítás nagy része a földszintet és a felette lévő szinteken lévő magánterületeket érintette, különösen a konyha területét, amely napjaink trendjeihez és életstílusához képest meglehetősen elavult és funkcionálisan szűkös volt. A konyhát ezért kibővítették, egyesítve azt a korábbi cselédszobával, hogy jobb kapcsolatot teremtsenek a belső és a külső kerti tér között.

Itt a meglepő Verde Alpi Green márványlapok határozzák meg a hangulatot, melyek a konyhapulton át a szigetig terjednek, amelyet a fehér szekrénysor és a nyers Classico Travertine padlóburkolat kontrasztosít. A lenyűgözően csempézett fallal szemben egy kör alakú ablaknyílás található, amely egykor a kültérre nyíló nagyméretű nyílás volt, amelyet lecsökkentettek – egy klasszikus Kennedy Nolan-motívum, amely gyakran megtalálható lakóprojektjeikben.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Az anyagokat a modernista örökség tiszteletére, de a hosszú élettartam és a robusztusság érdekében is választottuk. A Classico nyers travertin és a Verde Alpi intenzíven mély tónusú, különböző léptékben alkalmazott kombinációja, amely fokozza az általános texturális élményt és vizuális hierarchiát hoz létre” – magyarázta Adriana Hanna projektépítész. “Többféle táblát, nagy formátumú csempét, Palladio követ, burkolólapot és mozaikot használtunk.” -tette hozzá.

Bár az esztétikát Ludwig Mies Van der Rohe ikonikus barcelonai pavilonja ihlette, az új anyagok bevezetése szándékos volt, és jól illeszkedik a meglévőkhöz, mint például a klasszikus fa burkolatú asztalosmunkák, küszöbök és természetesen a klasszikus márvány padlóburkolat. A smaragdzöld márvány folytatódik a púderszobában, ízlésesen párosítva diófa fapanelekkel és arany csaptelepekkel, valamint a meglévő, meghagyott padlóburkolattal.

A diófa, amely a felső szinteken erősen párosult a sós-tó rózsaszínű kővel, szintén módosult. A rózsaszín a lágy részletekben jelenik meg, a hálószobai szekrényekben és a lépcsőházi szőnyegekben, a fürdőszobai pult szekrényekben használt textíliákban, és a fő fürdőszoba márványában.

A Matthews House egy szeretett otthon erőteljes átalakítása, egy átgondolt tisztelgés a század közepi modern korszak előtt, amelyért most sokan rajonganának. “Végül is nem arról van szó, hogy teljesen új identitást adunk a háznak, hanem arról, hogy büszkén hordozzuk a történelmét, és teret biztosítunk a jól bevált narratíva továbbviteléhez.” – jellemzi a projektet a Kennedy Nolan építészeti cég.

Forrás: www.yinjinspace.com/www.yellowtrance.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb