napi hírmorzsák

Az Invisible Studio egy döngöltföldből épített jógastúdiót hozott létre

A brit Invisible Studio egy jógastúdiót hozott létre döngöltföld falakkal és rézzsindellyel burkolt tetővel az angliai The Newt in Somerset szálloda részeként. A jógastúdió a harmadik épület a szállodában, amelyet az építész, egyetemi oktató és televíziós műsorvezető Piers Taylor által vezetett Invisible Studio tervezett.

A szálloda veteményeskertjében található jóga stúdió hasonló anyaghasználattal készült, mint a tervezőiroda két korábbi épülete, egy tornaterem és egy tóparti méhészet és kiállítótér, a ‘Beezantium’. Azért hozták létre, hogy külön teret biztosítsanak a jógaórák számára, amelyeket korábban a Beezantium épületében tartottak, mielőtt azt rendeltetésének megfelelően berendezték volna.

Az épület az edzőterem mögött helyezkedik el, amelyek 15 méter hosszú ablakán keresztül a látogatók elmerülhetnek a kerti környezetben. Ezzel szemben a jógastúdió szigetszerűbb kialakítású, egyetlen nyílással, amely a szoborszerű tető csúcsán található.

“Míg az edzőterem hatalmas ablakán keresztül egyetlen kilátás nyílik a zöldségeskertre, addig a jógastúdió egyetlen kilátása az égre nyílik a hatalmas, 11 méteres tetőablakon keresztül, amely egyetlen szigetelt, dupla üvegezésű egységből készült” – mutatott rá az Invisible Studio.

A jógastúdió és az edzőterem is ugyanabból a döngölt földből épült, amely helyi mészkőből készült, ami jellegzetes vöröses árnyalatot kölcsönöz neki. A tetőn található rézcserepek a birtok meglévő épületeinek – köztük több műemléképületnek – a tetején található palacserépre utalnak. A tető íves formája hasonló a Beezantiuméhoz, amelyet úgy terveztek, hogy az angol formális kertekben évszázadok óta kialakított “follies” épületek tipológiájára utaljon (építészeti értelemben a folly olyan dekoratív építmény, amely a vizuális hatáson kívül semmilyen más célt nem szolgál).

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A stúdió belseje visszafogott, szinte teljes egészében bükkfa lécekkel burkolt, kivéve egy teljes magasságú tükrökkel burkolt falat. Az építész szerint ez segít “meleg és magával ragadó, szentélyszerű teret” létrehozni. A fából készült lécek a falakról a mennyezet ívelt belső felületeire nyúlnak fel, felhívva a figyelmet a keret nélküli tetőablakra, amely a fák tetejére és az égre nyújt kilátást a térből.

Az Invisible Studio egy saját építésű stúdióban működik egy Bath melletti, működő erdőben, ahol több szerkezetet is felépítettek, köztük egy olcsó, fából és selejtezett anyagokból készült mikrootthont, valamint egy makettkészítő műhelyt, amelynek favázát üvegszálas panelekkel burkolták.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb