„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: intelligens konfigurációk kis konyhákhoz

A kis helyiségeknek néha alapvető funkcióknak kell helyet adniuk. Hogyan tudjuk a konyhát a lehető legjobban beépíteni a tervezésbe, ha az alapterület korlátozott? Alaposan átnéztük a közzétett projektjeinket, hogy kiválasszunk 7 olyan házat, amelyekben az építészek intelligens és innovatív konfigurációkkal hatékonyan oldották meg ezt a problémát.

Ezeknek a konyháknak sikerül nagyobbnak tűnniük, mint amekkorák valójában, ha szomszédos terekhez, például nappalihoz vagy étkezőhöz csatlakoznak. Önmagukban ezek olyan konyhák, amelyek nagyon kis teret foglalnak el, és a hagyományos konyhától eltérő megközelítést választanak, amely általában egy önálló és exkluzív helyiséget foglal el.

Curtain Cottage / Apparte Studio
Ebben az esetben az építészek egy szűk házat alakítottak át az ausztráliai Carlton Northban. Bár a konyhát megtartották eredeti helyén, hosszanti irányban kibővítették, hogy a ház legfontosabb részévé váljon. A 3 méter széles konyhát az étkezőbe integrálták, és főleg felülről világították meg, a fő tárolóhelyeket egy szigetbe helyezték, és a ház eredeti tégláját felfedve fokozták a tér melegségét.

Kulcsfontosságú jellemzők
·Integrált konyha és étkező
·Dupla magasságú tér tetőablakkal
·Közvetlen kapcsolat egy belső udvarral

Casa28 / Edwards Studio
Ez a kis konyha teljesen integrálódik a ház nappalijába egy szoborszerű szigeten keresztül, amely tárolóhelyeket és egy mosogatógépet is tartalmaz. Különösen fontos, hogy a konyha minden eleme, beleértve a hűtőszekrényt is, egy-és ugyanazon anyagból készült, így az a fa melegségének köszönhetően észrevétlenül elfér a tér közepén.

Kulcsfontosságú jellemzők
·Integrált konyha és nappali
·Egyetlen anyag használata az integráció eszközeként

Retreat in José Ignacio / MAPA
Ez a tengerparti ház a konyhát bútorelemként integrálja a szerkezet egyszerűségében, 60 centiméteres vonalszélességet használva a nappalit keretező egyik falban. Ez az egyetlen bár tartalmazza az összes szükséges berendezést, különböző méretű tárolókkal. Az egész falon ugyanazt az anyagot használva a konyha integrálódik a teljes térbe, amelyet egy márványcsík emel ki, amely lehetővé teszi a nedves területek és a munkafelületek megfelelő működését.

Kulcsfontosságú jellemzők
·Integrált konyha, étkező és nappali
·Minden berendezés – és rengeteg tárolóhely – minimális szélességben

097 – Yojigen Poketto / elii
Ebben a dinamikus és fiatalos lakásban a konyha egy L-alakú “kiszolgáló sáv” része, amely vizes helyiségeket, tárolóhelyiségeket és egyéb bútorokat tartalmaz. Elhagyva a hagyományos konyhaformát, amelyben a konyha teljesen elkülönül a többi helyiségtől és funkciótól, a tér akkor funkcionál konyhaként, amikor a felhasználó úgy dönt. Ily módon az egész ház konyhává válhat és a figyelem középpontjába kerülhet, de háttérbe is szorulhat, amikor a teret más tevékenységek foglalják el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Kulcsfontosságú jellemzők
·Az összes többi térrel egybeépített konyha
·Rugalmas és mobil bútorok
·Teljesen variálható tér

Cabin Kvitfjell / Lund Hagem Architects
A Cabin Kvitfjell nem egy különösebben kis ház, de érdekes eset, mert a konyhát egy sor szuper-hatékony bútorral használták ki, hogy teljesen integrálódjon a nappali/étkező helyiségébe. Ahogyan az előző esetekben is láttuk, a konyha a ház középpontjává válik, így a főzés aktusa láthatóvá és fontos szerepet a használók életében. Itt a sziget szinte teljesen átlátszó, és a konyhai berendezések csak akkor jelennek meg, ha teljesen kinyitják a bútorokat.

Kulcsfontosságú jellemzők
·Integrált konyha és nappali/étkező
·Szuperhatékony és kinyitható bútorok
·A padlóburkolat anyaga az egész térben folyamatos

Old Town felújítása / Habitan Architecture
Egy régi barcelonai lakás felújítása során a konyha és az étkező a tér központi pontjává olvadt össze. A központi bútor, egy nagy négyzet alakú asztal, felszerelést, intelligens tárolót és szabad helyet foglal magába a főzéshez és az étkezéshez. A központi elrendezés közvetlen kapcsolatba hozza a nappalival és a hálószobával, és csak a padlóburkolat cseréjével különül el ezektől a terektől.

Kulcsfontosságú jellemzők
·A konyha mint a tér központi pontja
·Szuper-hatékony, funkcionális bútorok

Casa Rua Faria Guimarães / Fala Atelier
A színeket itt arra használták, hogy kiemeljék a tér egyik falának teljes magasságát elfoglaló bútor kiegészítést, amely magába foglal egy szekrényt, tartó tárolókat, készülékeket és természetesen magát a konyhát. Ebben az esetben az összes elem teljesen elrejthető, amikor a széthúzható ajtók zárva vannak. A legtöbb felületen használt kék témával szakítva márványt használtak a munkalaphoz és egy háromszögben a padlón, közvetlenül a mosogató alatt.

Kulcsfontosságú jellemzők
·A színek intelligens használata
·Teljesen elrejthető konyha

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb