„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Baupal: Egy online építési alkalmazás, amely elérhetőbbé teszi az építészetet és a tervezést

Az építészeti szolgáltatások digitalizálásával a német Baupal cég a fenntartható és testreszabott építészet demokratizálására törekszik, a magánépítészek és kisebb építkezések számára elérhetőbbé és egyszerűbbé téve a tervezést, az energetikai felméréseket, az engedélyeztetést és a költségbecsléseket. A Baupal egy online építési pályázati szolgáltatás, amely a digitális folyamatok és a hatékony csapatst-ruktúrák előnyeit kihasználva racionalizálja a tervezési és engedélyezési folyamatokat számos kisebb léptékű projekt esetében.

Az Archdaily 2021 legjobb új gyakorlatai közé beválasztott Baupal egy berlini székhelyű startup, amelyet 2020-ban Constantin Schmidt-Thomé, Justus Menten és Max Schroeren alapítottak azzal a céllal, hogy “egyszerűsítsék a tervezést és az építési kérelmet a hétköznapi háztulajdonosok és vállalkozóik számára”. A pénzügyi, vállalkozói és építészeti háttérrel rendelkező csapat azt tűzte ki célul, hogy digitális és átlátható munkafolyamatok révén ügyfélélménnyé alakítja át a tervezési és építési engedélyezési folyamatot. A cég átalakításokra, bővítésekre és új családi házakra specializálódott, miközben építési pályázati szolgáltatásokat is nyújt építőipari cégeknek.

Bár az építőipari cégek és a kivitelezők is kidolgozhatnak projekteket, a hivatalos jóváhagyáshoz engedélyes építésziroda szolgáltatásaira van szükségük. Ugyanakkor a háztulajdonosok számos kisebb beavatkozáshoz, például bővítésekhez, kertbővítésekhez és terek átalakításához engedélyre van szükségük. A Baupal felhasználóbarát alternatívát jelent a bonyolult és speciális tervezési eljárással szemben, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy néhány lépésben ellenőrizhessék, hogy a projekt építési kérelmet igényel-e, és szinte azonnal megtudják az ezzel járó költségeket. A tervezési folyamat ezután egy dokumentumkezelési funkciókkal ellátott digitális felhasználói felületen és online megbeszéléseken keresztül zajlik. Az ügyfél hozzáférhet a dokumentumokhoz, és az online platformon áttekintheti a lényeges adatokat.

“Célunk, hogy az épületeket fenntarthatóbbá és élhetőbbé tegyük. Így az értékek megőrizhetők a jövő generációi számára, és az erőforrások megóvhatók.”Justus Menten, Baupal társalapító

A Baupal nagy hangsúlyt fektet a digitalizáció nyújtotta lehetőségekre a költségek csökkentése és az ügyfelek és az építészek közötti kommunikáció javítása terén. A projektelemzés és a különböző munkafázisok automatizálása, valamint a műveletek szabványosítása a fő jellemzők, amelyek megkülönböztetik a platformot a hagyományos építészirodáktól. Az építészekből, mérnökökből és energetikai tanácsadókból álló csapatával a cég már több mint 2000 lakást és lakásbővítést valósított meg. A cég tanácsot nyújt a projekt finanszírozásával és finanszírozásával, valamint a kivitelező cég kiválasztásával kapcsolatban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Soha nem volt még fontosabb, hogy ismerje ingatlana energetikai állapotát és javítsa azt. A baupal segítségével ezt minden lakástulajdonos számára a lehető legkönnyebbé tesszük.”Max Schroeren, Baupal társalapító és vezérigazgató

A Baupal számára a fenntarthatóság alapvető érték a lakások energiahatékonyságára való összpontosítása. A cég tevékenységének jelentős részét teszi ki az energetikai tanácsadás, amely segít a magánszemélyeknek finanszírozást és támogatásokat szerezni otthonaik energetikai fejlesztéséhez. Nadine Eberhardt energetikai tanácsadó leírása szerint a cég egyik legfőbb célja, hogy “a lakástulajdonosoknak egyénileg és igényeiknek megfelelően tanácsot adjon, hogy otthonukat klímabarát módon felújíthassák, és így energiatakarékosabban élhessenek”.

A Baupal a németországi építészirodák éves forgalmát csak a tervezési szolgáltatásokból közel 30 milliárd euróra teszi, és mintegy 9,5 milliárd euró a magánmegrendelők által megrendelt tervezési szolgáltatások értéke. Azzal lehet érvelni, hogy az olyan szolgáltatások, mint a Baupal, miközben megfizethetőbbé teszik az építkezést, csökkentik a kis építészirodák bevételeit, amelyek számára a tervezési engedélyekért fizetett díjak bevételeik jelentős részét teszik ki. Ugyanakkor azok számára, akik saját házat szeretnének építeni, vagy télikertet, kertes házat vagy egyszerű kocsibeállót szeretnének hozzáadni ingatlanjukhoz, felhasználóbarát és gyors alternatívát kínálnak a hagyományos építészirodák igénybevételének ijesztő feladatával szemben.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb