„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: fa- és kőfelületek visznek “gazdag textúrát” a Primrose Hill House belső terébe

Az Architecture for London frissített egy 1960-as évekbeli házat Londonban, és egy nyitott terű, természetes anyagokkal teli belső teret hozott létre, amely jobb kapcsolatot teremt a hátsó udvari kerttel.

A ház egyike annak a két önálló ingatlannak, amely egy modernista Primrose Hill-i lakótelepen található, amely elsősorban festett tégla udvari házakból és kis teraszokból áll. Az új tulajdonos felkérte az Architecture for London építészeti céget, hogy alakítsa át a belső teret egy modern, az életstílusuknak jobban megfelelő elrendezésűvé.

“A háznak nagyon tört alaprajza volt, amely sok kis szobából állt” – mondta a stúdió igazgatója, Ben Ridley. “Az ügyfél egy olyan családi házat szeretett volna létrehozni, amely nyitottabb alaprajzú, jobb kilátással a kertre”.

Az átalakított belső tér javítja a kertkapcsolatot a konyhában elhelyezett nagyméretű képablak, valamint a nappaliban található fakeretes tolóajtók beépítésével. A földszinten az előszoba mellett egy kisebb fogadótér is található, amelynek összecsukható ajtói lehetővé teszik, hogy ez a tér elkülönüljön a konyhától és az étkezőtől.

Egy egyedi tervezésű, feketére festett acéllépcső vezet az első emeleten található négy hálószobába, köztük egy fő lakosztályba, amelynek juliet-erkélye a kertre néz. Egy részletes költség- és fenntarthatósági vizsgálatot követően úgy döntöttek, hogy az ingatlan összes belső falát lebontják és újjáépítik a szükséges terek elérése érdekében. Ridley szerint ez a megoldás kínálta a legjobb energiahatékonysági lehetőségeket is, mivel a hővisszanyerő szellőzőrendszer mellett egy réteg falszigeteléssel egészült ki.

Az otthon első emeleti lemezét acélgerendák és fagerendák segítségével cserélték ki, hogy lehetővé tegyék a földszinti falak elbontását és a belső tér megnyitását. A projekt során egy fakeretes tetőbővítést is építettek, amelyet fehérre festett téglával burkoltak, hogy illeszkedjen a ház többi részéhez, és hátrébb került, így nagyrészt elrejtve a kilátás elől. A bővítményben egy rugalmas félemeletet alakítottak ki jóga- és meditációs célokra, amelyhez a fő hálószobából lehet hozzáférni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Architecture for London az egész otthonban a természetes anyagok visszafogott palettáját alkalmazta, amelynek célja a nyugalom és a kerttel való kapcsolat megteremtése. A légáteresztő mészvakolattal kezelt belső falak semleges hátteret biztosítanak a Christian Brailey építész által tervezett bútoroknak, amelyek közé tartozik a helyi forrásból származó londoni platánból készült étkezőasztal is.

“Szándékosan nem használtunk sok színt, hogy erős legyen az összhang érzése” – mondta Ridley. “A kő és a fa választása gazdag textúrát visz a palettába”.

Egy portugál kastélyról készült referenciakép, amely egy csempézett trompe l’oeil frízt ábrázol az ajtónyílás körül, inspirálta az anyagok használatát a belső tér meghatározására. A nappaliban különböző árnyalatú kőpadlós csempék határolják a helyiséget, mintha egy szőnyeget helyeztek volna a padlóra, hogy kijelöljék, hol lehet elhelyezni a bútorokat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb