„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: 10 ipari, mégis hívogató otthon átalakított raktárépületekben

Ebben a cikkben 10 olyan projektet mutatjuk be, amelyek ipari épületeket alakítottak át bájos és karakteres, barátságos otthonokká.

A nagy mennyiségű feldolgozott áru tárolására épült raktárépületek praktikus kialakításúak, gyakran szabadon hagyott szerkezetekkel és a befejezetlen felületekkel, mint a szabadon hagyott téglafalak, a feltárt gerendák, a betonpadló, az acél ablakkeretek és a fedetlen csővezetékek. Az ilyen belső tereket gyakran hidegnek és barátságtalannak tartják, de a nagy belmagasság és a nagy, nyitott alaprajzok miatt a raktárak ideálisak családi házaknak és hibrid munka- és élettereknek.

Az alábbiakban 10 példát találsz olyan átalakított raktárbelsőkre, amelyek az ipari részleteket ünneplik, és olyan elemeket vezetnek be, amelyek a teret meleg és hívogató otthonná alakítják:

Earthrise Studio, Egyesült Királyság, tervező: Studio McW

A Studio McW építésziroda célja az volt, hogy az épület eredeti jellegzetességeit kiemelje, amikor ezt az 1924-es londoni raktárépületet otthoni irodává és élettérré alakította át.

Az olyan ipari elemeket, mint az acélablakok, a téglafalazat és a szabadon hagyott betongerendák, lágyabb textúrákkal, például fa padlólemezekkel és agyag falburkolatokkal kontrasztosították a térben.

10AM Lofts, Görögország, a Studio Andrew Trotter, Gavalas Ioannidou Architecture és Eva Papadaki tervei alapján

Ezt az egykori athéni raktárépületet a spanyol Studio Andrew Trotter tervezőiroda és a helyi Gavalas Ioannidou Architecture és Eva Papadaki stúdiók alakították át penthouse lakássá és többcélú rendezvénytérré.

Az 1970-es évekbeli épületet visszabontották, hogy feltárják betonszerkezetét. Az új ablakok és a fehérre festett falak világosabbá tették a belső teret, és vintage bútorokkal enyhítették a projekt ipari megjelenését.

Redfern Warehouse, Ausztrália, az Ian Moore Architects tervei alapján

A Sydneyben található raktárépület átalakítása során a helyi Ian Moore Architects cég visszabontotta az eredeti szerkezetet, és az épületet az ipari múltra utaló kortárs elemekkel bővítette.

A nagyméretű, nyitott konyhában és étkezőben fémkeretes üveg lamellák és ablakok nyúlnak a tetőgerincig, és egy belső udvarra néznek.

Defoe Road, Egyesült Királyság, James Davies tervezésében

James Davies, a londoni Paper House Project építészstúdió alapítója a liverpooli Albert Docks és a Tate Modern galéria Turbine Hallja alapján alakította át ezt a Hackney raktárépületet saját, két hálószobás otthonává.

Ablakokat és tetőablakokat építettek be, hogy a dupla magasságú lakótereket természetes fény árassza el. Davies szorosan együttműködött egy mérnökkel, hogy minimalizálja a látható szerkezetek mennyiségét a nyitott terű belső térben, és tiszta, minimalista dizájnt érjen el.

St John Street, Egyesült Királyság, az Emil Eve Architects tervei alapján

A tölgyfa asztalosmunkák, a mázas csempék és a terrazzo padló melegséget és színt kölcsönöz ennek az Emil Eve Architects építészstúdió által tervezett, átalakított londoni raktárlakásnak.

Eredeti betonoszlopokat használtak a nyitott terű társalgó, az étkező és a konyha zónázásához, míg a hosszú, keskeny lakás többi helyiségének elválasztására beépített tárolókkal ellátott válaszfalakat vezettek be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Dirk and the Chocolate Factory, Spanyolország, Anna és Eugeni Bach tervei alapján

Az Anna és Eugeni Bach építészstúdió zöldre festett fémgerendákat tervezett, hogy megtartsák ennek az egykori csokoládégyárnak és raktárnak az eredeti szerkezetét.

A stúdió a 19. századi raktárépületet családi házzá és stúdiólakássá alakította át, amely az épület természetes anyagait és jellegzetes szerkezetét mutatja be, beleértve a katalán téglaboltozatokat és a fakeretes mennyezeteket.

Canal House, Hollandia, Thomas Geerlings tervei alapján

Thomas Geerlings, a Framework tervezőstúdió kreatív igazgatója egy használaton kívüli, 19. századi raktárépületet alakított át tölgyfa padlódeszkákkal és betonstukkóval vakolt falakkal családi házzá.

Bár a holland ház belső terének nagy részét el kellett távolítani, Geerlings megtartott egy szerkezeti válaszfalat az első emeleten, amely most két étkezésre és munkaterületként használt ülősarkot választ el.

Avenue Road Warehouse, Írország, Clancy Moore Architects, Írország

A Clancy Moore Architects helyi iroda ezt a dublini raktárépületet otthonává és műteremmé alakította át úgy, hogy egy kétszintes átrium köré intim, hangulatos tereket szervezett.

A színvillanások melegséget és karaktert kölcsönöznek az egyébként szigorúan fehér belső térnek, beleértve a zöld ajtókat és a fekete konyhaszekrényeket.

HM Residencz, Kína, Lim + Lu

Csúsztatható acél válaszfalak és élénkpiros csövek különböztetik meg ezt a hongkongi loftlakást, amelyet egy korábbi nyomdából alakított át a Lim + Lu tervezőstúdió.

A környékbeli New York-i stílusú loftok és ipari épületek által inspirálva Lim + Lu a raktár esztétikáját ipari stílusú bútorokkal, fekete konyhaszekrényekkel és a fürdőszobák betoncsempéivel hangsúlyozta.

Hope Wharf, Egyesült Királyság, Feix & Merlin tervei alapján

A londoni Feix & Merlin stúdió egy régi gabonaraktárban található raktárlakást úgy újította fel, hogy a padlószintet lejjebb vitte, a mennyezetet pedig felnyitotta, hogy kétszintes konyhai teret és félemeletet hozzon létre.

A stúdió a raktár történetének megfelelően ipari stílusú részleteket tervezett, többek között acél- és üvegkorlátokat és egy beton reggelizőpultot.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb