„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Belsőépítészetbe integrált macskabútorok

Az építészetben a leggyakrabban az embereknek terveznek; ahogyan a háziállataink a család szerves részévé válnak, a más fajok számára történő dizájn azonban egyre gyakoribb. A speciális bútoroktól az állatok számára tervezett belsőépítészetig sokszínűek a lehetőségek egy játékosabb és kényelmesebb környezet megteremtésére, mind az emberek, mind az állatok számára.

Számos olyan projekt létezik, amely ebből indul ki, tereket generálva a macskák számára a mozgáshoz, játékhoz, pihenéshez, és valamilyen szinten elkülöníti a háziállat és az emberek élettereit.

A Studio92 Arquitetura által készített Apartamento Fradique-ban például az egyik fő követelmény az volt, hogy a konyhába való bejutás el legyen zárva a macskák elől, amíg valaki főz, mivel korábban az egyik háziállat kisebb balesetet szenvedett a tűzhelyen. Ezért itt korlátozták a hozzáférést ehhez a térhez, ugyanakkor elsőbbséget élveztek a nappali kialakításakor, amelyet úgy terveztek, hogy a macskák “játszótérként” használhassák anélkül, hogy funkcióját elveszítenék.

Apartamento Fradique

Ebben a macskák hozzáférést nyernek néhány fülkéhez és polchoz, így mozgásuk oly módon korlátozott, hogy nem férnek hozzá a dísztárgyakat tartalmazó részekhez. A polcokra gondolva, egy másik példa Teresa Mascaro kialakítása, amelyet a Higienópolis Apartmanban készített, amelyben a nappaliban lévő tengeri rétegelt lemez polcok a lyukakon keresztül lehetővé teszik a macskák számára, hogy felmásszanak a legmagasabb szintre, amely körülveszi az egész szociális területet, és a közvetett világítás forrásaként szolgál.

Apartamento Higienópolis
Apartamento Mira

Egy szerényebb megközelítésben, de mégis a macska-lakókra összpontosítva, a SuperLimão által tervezett Mira Apartmanban egy dohányzóasztalt terveztek, amely függőágyként szolgál a cicáknak. A Loloite Apartmentban az URBANODE arquitetura egy kicsit tovább ment, és a ház macskái számára tervezett egy bútordarabot, amely a lépcső korlátjaként egyaránt szolgál.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Loloite Apartment

Ebben a többfunkciósabb értelemben, a ház egy meglévő funkcióját kihasználva, hogy azt macskabútorokká alakítsa át, az Adhoc Arquitectura y Territorio az f(x) House-ban egy teljesen macskáknak szánt teret hozott létre: egy kert, amely guruló szekrényekben materializálódik, lyukakkal és lépcsőkkel, amelyeket úgy terveztek, hogy a macskák játszhassanak, ugyanakkor a mosókonyhát elrejtő elemként szolgálnak.

f(x) House

Végül a radikálisabb beavatkozások közül két olyan példát is találtunk, ahol a lakásokban kifejezetten a háziállatok számára kialakított környezetet alakítottak ki. A Matú Arquitetura által tervezett Apartamento Arluzia esetében az ügyfél már a kezdetektől fogva kifejezte a lakás “macskásításának” érdekét, ami sajátos perspektívát hozott a projektbe, és lehetővé tette egy olyan terv kidolgozását, amely mind funkcionális, mind esztétikai szempontból megfelel mindenkinek, egy macskák számára kialakított polc-játszótér vagy egy, az ajtókon átvezető aluljáró révén, hogy az állatok mozogni tudjanak.

Apartamento Arluzia
Cat’s Pink House

A KC Design Studio a részletek segítségével megtalálta a tér mint bútor és a bútor mint tér közötti koncepció átalakulását a Cat’s Pink House-ban, ahol például a lépcső, amelyen a macskák járnak, illeszkedik a tulajdonos irodai íróasztalához, hogy egyszerre dolgozhasson és játszhasson a cicákkal.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb