napi hírmorzsák

Az OSO a japán lámpások mintájára építette a vancouveri felhőkarcolót

A tokiói székhelyű OSO építészstúdió befejezte a Deloitte Summit nevű felhőkarcolót Vancouverben, amelynek egymásra helyezett, kiálló dobozai lámpásokra emlékeztetnek. A 24 emeletes torony egy sor egymásra rakott acélvázas kocka felhasználásával készült, amelyek szoborszerű hatást keltenek.

Az OSO Studio építészeti céget Michael Sypkens és Esteban OchogaviaKengo Kuma japán építész két korábbi munkatársa – alapította 2017-ben.

Az OSO Studio egy másik építész által a helyszínre kidolgozott, “ízig-vérig hagyományos” eredeti tervet átvéve úgy döntött, hogy megtartja az üvegtorony-modalitás bizonyos elemeit, ugyanakkor elveti a tipikus formát. A dobozok mindegyike négy emelet magas, és aszimmetrikusan kiemelkedik az épület magjából kiindulva. A nagyvonalú visszalépéssel együtt egy sor konzolos konzol dolgozik, és szaggatott profilt hoz létre.

“Egy rövid tanulmány az üvegdoboz teljesen más megközelítéséhez vezetett: egyetlen extrudálás helyett azt találtuk, hogy több, kisebb extrudálással is el lehet érni ugyanazt a sűrűséget” – mondta az OSO. “A kisebb extrudálások súlytalan üvegkockákká váltak, amelyeket véletlenszerűen egymásra helyeztünk.”

Az egymásra helyezett kockák mind különböző irányokba vannak tájolva, felerősítve a bennük elhelyezett irodákból nyíló kilátást. Emellett többdimenziós hatást kelt, ahol egyik oldal sem tekinthető az épület homlokzatának, kihasználva a saroktelek és az alacsonyan fekvő környező épületek előnyeit.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“A homlokzat szögei és tükröződései egy folyamatosan változó sziluettet hoznak létre, amely attól függően változik, hogy honnan nézzük” – mondta az OSO.

Az OSO szerint az egymásra helyezett formákból adódó “véletlenszerűség érzését” a szerkezet egészén belül viszonylag egyszerű alaprajzok közvetítették, az üvegezett burkolatok pedig a design koherenciáját nyújtják. A kanadai fejlesztő Westbank, amely számos más felhőkarcoló mögött is áll a városban, köztük a BIG Vancouver House-zal, elmondta, hogy a tervezést performanszként fogalmazták meg, a japán lámpák szobrászati funkcionalitásából merítve. A padlótól a mennyezetig érő üveg lehetővé teszi, hogy a teljes homlokzatot kívánságra éjszaka is megvilágítsák, míg a nagy ablakok és a sokoldalú burkolat szintén hozzájárul az épület belsejében lévő természetes fény mennyiségének növeléséhez.

Belül az alaprajzokat nagyrészt nyitva hagyták, mivel az alaplemezekben nincsenek oszlopok, így a felhasználók számára rugalmas munkaterületeket alakítottak ki. A földszinti előcsarnokban egy fával és növényekkel teli kávézó található.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb