Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

napi hírmorzsák

Az OSO a japán lámpások mintájára építette a vancouveri felhőkarcolót

A tokiói székhelyű OSO építészstúdió befejezte a Deloitte Summit nevű felhőkarcolót Vancouverben, amelynek egymásra helyezett, kiálló dobozai lámpásokra emlékeztetnek. A 24 emeletes torony egy sor egymásra rakott acélvázas kocka felhasználásával készült, amelyek szoborszerű hatást keltenek.

Az OSO Studio építészeti céget Michael Sypkens és Esteban OchogaviaKengo Kuma japán építész két korábbi munkatársa – alapította 2017-ben.

Az OSO Studio egy másik építész által a helyszínre kidolgozott, “ízig-vérig hagyományos” eredeti tervet átvéve úgy döntött, hogy megtartja az üvegtorony-modalitás bizonyos elemeit, ugyanakkor elveti a tipikus formát. A dobozok mindegyike négy emelet magas, és aszimmetrikusan kiemelkedik az épület magjából kiindulva. A nagyvonalú visszalépéssel együtt egy sor konzolos konzol dolgozik, és szaggatott profilt hoz létre.

“Egy rövid tanulmány az üvegdoboz teljesen más megközelítéséhez vezetett: egyetlen extrudálás helyett azt találtuk, hogy több, kisebb extrudálással is el lehet érni ugyanazt a sűrűséget” – mondta az OSO. “A kisebb extrudálások súlytalan üvegkockákká váltak, amelyeket véletlenszerűen egymásra helyeztünk.”

Az egymásra helyezett kockák mind különböző irányokba vannak tájolva, felerősítve a bennük elhelyezett irodákból nyíló kilátást. Emellett többdimenziós hatást kelt, ahol egyik oldal sem tekinthető az épület homlokzatának, kihasználva a saroktelek és az alacsonyan fekvő környező épületek előnyeit.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A homlokzat szögei és tükröződései egy folyamatosan változó sziluettet hoznak létre, amely attól függően változik, hogy honnan nézzük” – mondta az OSO.

Az OSO szerint az egymásra helyezett formákból adódó “véletlenszerűség érzését” a szerkezet egészén belül viszonylag egyszerű alaprajzok közvetítették, az üvegezett burkolatok pedig a design koherenciáját nyújtják. A kanadai fejlesztő Westbank, amely számos más felhőkarcoló mögött is áll a városban, köztük a BIG Vancouver House-zal, elmondta, hogy a tervezést performanszként fogalmazták meg, a japán lámpák szobrászati funkcionalitásából merítve. A padlótól a mennyezetig érő üveg lehetővé teszi, hogy a teljes homlokzatot kívánságra éjszaka is megvilágítsák, míg a nagy ablakok és a sokoldalú burkolat szintén hozzájárul az épület belsejében lévő természetes fény mennyiségének növeléséhez.

Belül az alaprajzokat nagyrészt nyitva hagyták, mivel az alaplemezekben nincsenek oszlopok, így a felhasználók számára rugalmas munkaterületeket alakítottak ki. A földszinti előcsarnokban egy fával és növényekkel teli kávézó található.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb