„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

KiemeltKiemelt cikkeink

Bejelentették, hogy 25 ezer szociális lakás fog épülni évente, de nem Magyarországon

Hollandia bejelentette, hogy 150 000 megfizethető bérlakás építését tervezi krónikus lakáshiány kezelésére.

Összehasonlításképpen Hollandia cca. 70%-kal nagyobb lakossággal rendelkezik mint hazánk.
Magyarországon jelenleg ehhez hasonló megoldás nem is létezik, bár az ellenzék a választások előtt bejelentette, hogy ezt ők hatalomra kerülésük esetén bevezetnék. Az ingatlan szakma nagy része is támogatná a bérlakásprogramot.
Megjegyezzük, hogy hazánkban sokkal nagyobb a lakások elöregedése problémája, mint más nyugati országoknak.

A Kajsa Ollongren miniszterelnök-helyettes által bejelentett tervet a Belügyminisztérium, a holland önkormányzatok szövetsége és az Aedes, a lakásipari társaságok szövetsége hajtja végre. A három testület közös munkacsoportot hozott létre a folyamat felügyeletére.

A cél az, hogy 2022-től évente 25 000 darab szociális, bérlakás otthon épüljön. A következő két évben mintegy 10 000 moduláris otthon fog megvalósulni.

Ollongren elmondta: “Most új megállapodásokat kötöttek annak érdekében, hogy nagyon sok új, alacsony bérleti díjú ház építése kezdődhessen meg két éven belül. Ezzel biztosítjuk, hogy megfizethetőbb lakhatás álljon rendelkezésre az alacsonyabb jövedelműek és a kiszolgáltatott csoportok számára, mint pl. a hajléktalanok.”

Moduláris ház, mely elemenként bővíthető

Martin van Rijn, az Aedes elnöke hozzátette: “Még mindig túl sokan várnak megfizethető bérlakásra. A lakásvállalatok szívesen építenek nekik. Jó együtt nézni és megoldani a tervezés és az előkészítés szűk keresztmetszeteit.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Múlt héten Ollongren bejelentette, hogy 620 millió eurót költenek 27 olyan lakhatási rendszerre, amelyek egyébként nem lennének megfizethetőek a helyszín előkészítési költségei és a tömegközlekedési infrastruktúra igényei miatt.

Ezek a tervek, amelyek 51 000 lakással bővítik az ország lakásállományát, 12 egykori ipari terület, valamint egy Rijswijk-i bevásárlóközpont átalakítását foglalják magukban.

Moduláris házakat lehet bővíteni, szűkíteni, áttelepíteni és nem kell beton alapozás sem. Elegendő a talajcsavar használata.

A finanszírozást a tavaly a lakáspiac fellendítésére létrehozott, 1 milliárd eurós alapból finanszírozzák. Hollandiában jelenleg 331 000 lakás hiányzik, ami a lakásállomány 4,2%-a.

A cél az, hogy ezt 2%-ra csökkentsék 2035-re. Szakértők szerint Hollandiának 845 000 házat kell felépítenie 2030-ig, hogy lépést tartson a kereslettel.


forrás: https://www.globalconstructionreview.com/netherlands-unveils-plans-build-150000-affordable/Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb