„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Beépített rétegelt lemez alakítja át a barcelonai stúdió apartmant

Számos okos trükk létezik, melyek segítségével maximalizálhatjuk a kis tereket. Multifunkcionális vagy átalakító bútorok, padlás hozzáadása, a falak teljes magasságának kihasználása többek között mind támogatja a minimalista életmód kialakítását. Ez a barcelonai apartman azonban tökéletesen bemutatja mi történik, amikor a funkcionalitás és az esztétika találkozik, egyetlen kreatív megoldásban.

A barcelonai stúdió apartmant Anna és Eugeni Bach építészek annak nagy kihívást jelentő mérete ellenére egy hangulatos rezidenciává alakították, ahol mindennek megvan a maga helye. Minimális négyzetméter állt rendelkezésre az építészek munkájához, hiszen a saroklakás szokatlan alaprajza négy átlósan ferde szobával rendelkezik, beleértve egy trapéz alakú konyhát. A történelmi épület néhány lenyűgöző építészeti részletet rejt magában, mint a díszléces mennyezet, a márvány kandalló és az eredeti, díszes fa ajtók.

A tulajdonosok konkrét elképzeléssel fordultak az építészekhez a funkciót illetően: a következő 15 évben dolgozóterületként szeretnék használni a lakást, majd miután nyugdíjba vonulnak, ott szeretnének élni. Ez azt jelenti, hogy az építész párnak két különböző funkcióban kellett tervezniük, a jelenre és a jövőre egyaránt.

A nappali, a bejárat és a hálószoba a hátsó falból nyílik, 45 fokos szögben, ez az elrendezés nem ritka Barcelona régebbi körzeteinek hagyományos otthonaiban. A legnagyobb beavatkozás a rétegelt lemezből készült beépített szekrény, amely a lakás egyik egyenes külső fala mentén húzódik, a konyhától egészen a nappaliba. Az építészek úgy képzelték el, hogy ez ad otthont a lakás minden “szolgáltatásának”, beleértve a konyhaszekrényeket és konyhai készülékeket, könyvespolcokat, szekrényeket, fürdőszobát és még egy beépített lépcsőt is, amely a felső tároló szintre vezet. Sima, halvány rétegelt lemezből készült beépített egység elrejti az összes kábelt és csövet, továbbá modern hangulatot kölcsönöz az otthonnak és egyesíti két fő helyiséget.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A dinamikus új padló finoman elválasztja az egyes tereket egymástól, mégis megőrizve az összetartózó megjelenést. A konyhában márványcsempék követik a szögben beépített szekrény munkalapját, egyenesen a mintás folyosó padlójának vonalához érkezve. A nappalinak, a hálószobának és az előszobának is megvan a maga egyedi színe és mintája, kontrasztot alkotva a fehér falak tiszta érzetével és a fa részletekkel.

A rétegelt lemez kabinet nemcsak rendezett helyet biztosít az összes apróságnak, amely egyébként vizuális rendetlenséget okozna, de az egész lakást lehorgonyozza.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb