Lakberendezés és stílus

Beépített rétegelt lemez alakítja át a barcelonai stúdió apartmant

Számos okos trükk létezik, melyek segítségével maximalizálhatjuk a kis tereket. Multifunkcionális vagy átalakító bútorok, padlás hozzáadása, a falak teljes magasságának kihasználása többek között mind támogatja a minimalista életmód kialakítását. Ez a barcelonai apartman azonban tökéletesen bemutatja mi történik, amikor a funkcionalitás és az esztétika találkozik, egyetlen kreatív megoldásban.

A barcelonai stúdió apartmant Anna és Eugeni Bach építészek annak nagy kihívást jelentő mérete ellenére egy hangulatos rezidenciává alakították, ahol mindennek megvan a maga helye. Minimális négyzetméter állt rendelkezésre az építészek munkájához, hiszen a saroklakás szokatlan alaprajza négy átlósan ferde szobával rendelkezik, beleértve egy trapéz alakú konyhát. A történelmi épület néhány lenyűgöző építészeti részletet rejt magában, mint a díszléces mennyezet, a márvány kandalló és az eredeti, díszes fa ajtók.

A tulajdonosok konkrét elképzeléssel fordultak az építészekhez a funkciót illetően: a következő 15 évben dolgozóterületként szeretnék használni a lakást, majd miután nyugdíjba vonulnak, ott szeretnének élni. Ez azt jelenti, hogy az építész párnak két különböző funkcióban kellett tervezniük, a jelenre és a jövőre egyaránt.

A nappali, a bejárat és a hálószoba a hátsó falból nyílik, 45 fokos szögben, ez az elrendezés nem ritka Barcelona régebbi körzeteinek hagyományos otthonaiban. A legnagyobb beavatkozás a rétegelt lemezből készült beépített szekrény, amely a lakás egyik egyenes külső fala mentén húzódik, a konyhától egészen a nappaliba. Az építészek úgy képzelték el, hogy ez ad otthont a lakás minden “szolgáltatásának”, beleértve a konyhaszekrényeket és konyhai készülékeket, könyvespolcokat, szekrényeket, fürdőszobát és még egy beépített lépcsőt is, amely a felső tároló szintre vezet. Sima, halvány rétegelt lemezből készült beépített egység elrejti az összes kábelt és csövet, továbbá modern hangulatot kölcsönöz az otthonnak és egyesíti két fő helyiséget.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A dinamikus új padló finoman elválasztja az egyes tereket egymástól, mégis megőrizve az összetartózó megjelenést. A konyhában márványcsempék követik a szögben beépített szekrény munkalapját, egyenesen a mintás folyosó padlójának vonalához érkezve. A nappalinak, a hálószobának és az előszobának is megvan a maga egyedi színe és mintája, kontrasztot alkotva a fehér falak tiszta érzetével és a fa részletekkel.

A rétegelt lemez kabinet nemcsak rendezett helyet biztosít az összes apróságnak, amely egyébként vizuális rendetlenséget okozna, de az egész lakást lehorgonyozza.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb