„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Mercedes-Benz új elektromos autója több, mint 1200 kilométert tesz meg egyetlen töltéssel- VIDEÓ

A Mercedes-Benz régóta az innováció szinonimája, és a legutóbbi sajtóközleményük bizonyítja, hogy ez a jövőben sem lesz másképp. A 2020-as stratégiai frissítésük bemutatása során az autógyártó társaság egy olyan koncepció kifejlesztésének terveit tárta fel, amely drasztikusan javítaná modell hatékonyságát a jelenlegihez képest, így az a piacon elérhető leghosszabb hatótávolságú elektromos autó lesz.

A Mercedes-Benz Vision EQXX névre keresztelt koncepcióautóra a nézők, az érdekeltek és a potenciális ügyfelek két homályos képen keresztül vethettek pillantást. Az innovatív elektromos autó a tervek szerint akár 1207 kilométert is képes lesz megtenni anélkül, hogy újra kellene tölteni. A vállalat a Peking és Sanghaj közötti távolságot használta példának arra a távolságra, amelyet a Vision EQXX egyetlen töltéssel meg képes tenni.

A német járműmárka egy tapasztalt autóipari fejlesztő csapattal dolgozik együtt. A brit AMG High Performance Powertrain csoport segítségét is igénybe vették, akik köztudottan hasonlóan innovatív ötletekkel rendelkeznek.

A csapat elismeri, hogy egy nagyobb akkumulátor behelyezése az autóba lenne a leggyorsabb módszer a hosszabb hatótávolság elérésére, azonban a gyors megoldás helyett az anyagok és rendszerek hatékonyságának javítására irányul a figyelmük, hogy az egész gép jobban működjön anélkül, hogy egyszerűen csak egy nagyobb akkumulátorra hagyatkozna. A cél egy olyan innovatív prototípus létrehozása, amely megalapozza egy fenntartható jármű tömegtermelését.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt ezzel lényegében ez egy technológiai program, nem pedig egy szokásos járműfejlesztési terv. A cél a vállalat elismert múltjának folytatása a tervezés és innováció terén, ezúttal a fenntartható, elektromos autóiparra összpontosítva.

A 2021-ben kiadásra kerülő Mercedes-Benz EQS legfrissebb statisztikái szerint annak jelenlegi hatótávolsága 700 km egyetlen töltéssel. Ennek ellenére a Tesla továbbra is vitathatatlan előnyben van a világ leghatékonyabb elektromos autójának megtervezéséért folyó versenyben.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb