„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az utolsó műszak: koporsó alakú irodai szék a “dolgozó drónok” számára

Azért élsz, hogy dolgozz, vagy azért dolgozol, hogy élj?

Ha a válaszod az előbbi, akkor a Chairbox Designnak van egy tökéletes irodai széke, csak neked. A “The Last Shift” -találóan az “utolsó műszak” nevű kollekció koporsó alakú, kerekeken guruló irodai székeket foglal magában, amely utal mind a túl sokat ülő emberektől elvárt rövidebb élettartamra, mind pedig a rossz életminőségre, amelyet jellemzően a munkáltatójuknak túlságosan elkötelezett “dolgozó drónok” tapasztalnak.

“Ha az alkalmazott meghal a munkahelyén, a vezetőségnek csak le kell szögeznie a fedelet, és begurítani a vállalati temetőbe” – mondta a tervező. “Egyszerű, mégis hatékony.”

A Chairbox nevű brit székhelyű designstúdió alapítójának az ötlet a földön fekve, lábát a kanapén tartva jutott eszébe. Azon tűnődött, hogy ha ebben a pózban halna meg, akkor vajon egy speciális, ülő koporsóban kellene-e eltemetni (ha kíváncsi vagy, a válasz az, hogy a halottkémek másképp kezelik a hullamerevséget: masszírozzák a holttestet, hogy fellazítsák a merev izmokat). Ez a gondolatmenet késztette a tervezőt arra, hogy az ülő koporsó szimbolikáján töprengjen.

Mint azt már valószínűleg tudod, az ülés öl. A kutatók olyan egészségügyi problémákkal hozták összefüggésbe a hosszú ideig tartó ülést, mint az elhízás, a megnövekedett vérnyomás, a magas vércukorszint, a mélyvénás trombózis, a cukorbetegség és a stroke. Még a demencia és a rák különböző típusainak kialakulásának valószínűségét is növelheti. A napi hat-nyolc órán át tartó ülés még a testmozgás jótékony hatásait is semmissé teheti, amikor nem dolgozik.

“Egy másik kérdés a kizsákmányolás” – mondja Chairbox. “Miközben az időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak néhány alapvető dolgot. A gazdagok és szegények közötti szakadék exponenciálisan nő. Ami megdöbbentő, hogy a társadalom által széles körben elfogadott, normává vált, hogy az életünket a munkahelyünkön töltjük, ahol lassan megöljük magunkat, és szinte semmit sem kapunk érte. Az egész darálós kultúra egyszerűen rossz, számomra olyan, mintha önkéntes rabszolgaság lenne. Elgázosítottak minket, hogy azt higgyük, ez az élet, ahogyan annak lennie kell. Ülünk ezekben a koporsókban, és értéket teremtünk az érdekeltek számára, de ha eljön az idő, leszögezik a fedelet, és elgurítanak minket a vállalati temetőbe.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A dizájn célja, hogy egy kis belső vizsgálatot indítson el az emberekben arról, hogy mit kezdünk az életünkkel, és hogy valóban érdemes-e olyan munkaadóknak dolgozni irodákban, akik nem értékelnek minket emberként. Elvégre egész felnőttkorodat azzal töltheted, hogy bizonyítsd, milyen nagyszerű érték vagy, hogy túlórázol, ritkán veszel ki betegszabadságot vagy szabadságot, és a munkáltatót a családod elé helyezed, csak azért, hogy röviddel a nyugdíjba vonulás után meghalj vagy demenciát kapj (ha egyáltalán eljutsz odáig). Eközben egy másik “dolgozó drón” készen állna arra, hogy átvegye a helyedet, mintha te soha nem is léteztél volna.

Talán a karrierváltás a megoldás egyesek számára, vagy talán csak egy álló íróasztal, vagy egy olyan ülés, amely arra kényszerít, hogy aktívan használd az izmaid munka közben. Néhány nagyszerű lehetőség közé tartozik a lekerekített Rodeo Chair, amely elegendő használat mellett valóban erősítheti a gerincet; az úgynevezett “aktív zsámolyok”, vagy akár csak a jógalabdák, amelyek arra kényszerítik az embert, hogy egész idő alatt egyensúlyozzon, amíg ül; vagy az olyan konstrukciók, mint a ZestDesk, amely lehetővé teszi, hogy bárhová magával vigyen egy hordozható állóasztalt – mind egy kicsivel hozzájárulhat az egészségesebb munkavégzéshez.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb