„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Az UN-Habitat és az Oceanix bemutatja a világ első fenntartható úszó városának prototípusát

Az UN-Habitat és az OCEANIX blue tech cég bemutatta a világ első fenntartható úszó város prototípusának tervét, amelynek Busan ad otthont. A projekt célja, hogy skálázható fejlesztési keretet biztosítson a tengerparti városok számára, amelyek a földhiánnyal és a tengerszint emelkedésével küzdenek. A 3,4 millió lakosú Busan a Koreai Köztársaság második legnagyobb városa, ugyanakkor az egyik legfontosabb tengeri város, így megfelelő környezetet biztosít az úszó város prototípusának telepítéséhez.

“Jó úton haladunk az OCEANIX Busan megvalósítása felé, és bebizonyítjuk, hogy az úszó infrastruktúra új földterületet teremthet a part menti városok számára, amelyek fenntartható módon keresik az óceánra való terjeszkedés lehetőségét, miközben alkalmazkodnak a tengerszint emelkedéséhez” – mondta Philipp Hofmann, az OCEANIX vezérigazgatója az ENSZ New York-i székhelyén megrendezett találkozón. Az OCEANIX úszó közössége összesen 15,5 hektárnyi, egymással összekapcsolt platformot foglal majd magában, amely 12 000 ember befogadására alkalmas. Az egyes negyedek alacsony épületeket tartalmaznak, amelyeket lágy vonalak és különböző teraszok határoznak meg a beltéri és kültéri élethez.

Az OCEANIX moduláris tengeri szomszédsága a fenntartható és rugalmas városok prototípusa lesz. A vízi urbanizmus ezen új formájának első megnyilvánulásaként az OCEANIX Busan a város egyedi karakterét és kultúráját a szárazföldről a körülötte lévő vízre terjeszti ki. “Hiszünk abban, hogy az OCEANIX úszó platformjai méretarányosan fejleszthetők, hogy a jövő rugalmas közösségeinek alapjául szolgáljanak az éghajlatváltozás frontvonalában lévő legsebezhetőbb tengerparti helyszíneken”Bjarke Ingels, a BIG-Bjarke Ingels Group alapítója és kreatív igazgatója.

A város változó igényeihez való alkalmazkodásra tervezett projekt bővíthető és több mint 100 000 ember befogadására alkalmas. A projekt integrálja a hulladékmentes és körkörös rendszereket, a zártkörű vízrendszereket, az élelmiszer előállítást, a nettó nulla energiát, az innovatív mobilitást és a part menti élőhelyek regenerálását. Ezek az összekapcsolt rendszerek a szükséges működési energia 100%-át a helyszínen, úszó és tetőtéri fotovoltaikus panelek segítségével állítják elő.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az OCEANIX egy 2018-ban alapított blue tech vállalat, amelynek célja fenntartható úszó városok tervezése és építése. A cég együttműködői között a busani prototípus megvalósításában a Bjarke Ingels Group, a SAMOO Architects and Engineers, az Arup, a MIT Center for Ocean Engineering, a Korea Maritime and Ocean University főiskola, Olafur Eliasson környezetvédelmi művész, továbbá a Studio Other Spaces, a Center for Zero Waste Design és a Global Coral Reef Alliance is részt vesz.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb