„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Ukurant egy faipari gyárat alakított át, feltörekvő tervezők kiállítóterévé

A 3 Days of Design idei Ukurant kiállítása egy asztalosműhelyt foglalt el, és tojássárgájából készült lámpákat, valamint egy “tűzzel díszített” asztalt mutat be.

A fesztivál Refshaleøen Hubjában található Ukurant kiállítás – amelyet fiatal tervezők tartanak fiatal tervezőknek – a koppenhágai Barlby Carlsson faipari üzemet alakította át ideiglenes kiállítótérré.

A fadeszkák és ipari gépek között az Ukurant szervezői 18 feltörekvő tervező darabjait mutatták be. Ezeket az elmúlt hat évben végzett tervezők 200 pályázatából választották ki, Dániától kezdve Argentínáig és Kanadáig számos országból.

A kiállított darabok között volt a dán Frederik Gustav tervezőpáros Paperwork című munkája is. A szoborszerű világítási design egy mesterséges fényforrásból áll, amelyet párhuzamosan megfeszített szálakra függesztettek fel, amelyeket kis acélsúlyok alapoznak meg.

Kisebb méretű, de nem kevésbé figyelemfelkeltő darab Adam Bialek lengyel tervező Our Beloved and Sacred Sun (Szeretett és szent napunk) című lámpagyűjteménye, amely egy olyan bioanyagból készült, amely tojássárgáját különböző biopolimerekkel keveri. Az organikus formájú világítótestekbe nap alakú mintákat véstek, amelyek a napimádatra és az ősi rituálékra utalnak. A tervező maga fejlesztette ki a bioanyagot, és továbbra is kísérletezik a különböző formulákkal és alkalmazásokkal.

A Barlby Carlsson gyárat birtokló asztalos cég a 3 Days of Design-t arra használta ki, hogy munkáikat a város különböző pontjain telepítse, a műhelytérséget pedig az Ukurant kiállításra bízta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kiállított munkák közül sok, akárcsak a műhelyben általában készült termékek, fából készültek. Ezek közé tartozik a Det er ikke bejdse, det brændt – ami lefordítva azt jelenti, hogy nem foltos, hanem égett – egy faasztal Anne Skaarup Jaedicke tervezőtől. Emelkedő mintázatát a fenyőfa égetésével hozták létre, amelyet alumínium tüskék tartanak össze.

Az Ukurant a közösség értékének megmutatásáról szól Ryom szerint, aki társalapítóihoz, Josefine Krabbe Munckhoz, Kamma Rosa Schytte-hez és Kasper Kysterhez hasonlóan friss diplomás.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb