napi hírmorzsák

“A világ kifogyott a rózsaszínből” a Barbie filmgyártás miatt

Greta Gerwig készülő Barbie-filmjének díszleteihez olyan hatalmas mennyiségű rózsaszín festékre volt szükség, hogy Sarah Greenwood gyártástervező szerint elnyelték egy cég teljes globális készletét.

Az Architectural Digestnek nyilatkozva Gerwig elárulta, hogy a csapat szinte teljesen a semmiből építette a film fluoreszkáló Barbie Land díszleteit a Warner Bros Studios Leavesdenben – egészen az égig, amelyet kézzel festettek, nem pedig CGI-vel rendereltek.

“Szó szerint Barbie Land alternatív univerzumát hoztuk létre” – mesélte a magazinnak. “Mindennek tapinthatónak kellett lennie, mert a játékok mindenekelőtt olyan dolgok, amelyeket megérintünk”.

A Barbie álomházak szinte monokróm színpalettájának újrateremtéséhez a díszlettervező csapatnak feneketlen mennyiségű rózsaszín festéket kellett beszereznie, hogy a lámpaoszlopoktól az útjelző táblákig mindent beborítsanak. A produkció különösen az amerikai Rosco gyártó egyik erősen telített árnyalatát használta, hogy megörökítse Barbie Land hiperrealitását.

Valójában annyi festékre volt szükség, hogy Greenwood szerint a film forgatása világszerte hiányt okozott ebből a bizonyos árnyalatból.

“A világ kifogyott a rózsaszínből” – viccelődött.

Rosco később az LA Timesnak elmondta, hogy a cég ellátási lánca már akkor is zavart szenvedett, amikor a film forgatása 2022 elején elkezdődött, a koronavírus világjárvány és az előző évben Texasban sokkoló téli vihar elhúzódó utóhatásai miatt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Amióta egy évvel ezelőtt először jelentek meg a készülő filmről készült állóképek, a teljesen rózsaszín hiperfeminin “Barbiecore” esztétika beszivárgott a dizájnvilágba, a Google-keresések az egekbe szöktek, a kifejezés pedig több mint 349 millió megtekintést gyűjtött a TikTok-on.

Az év elején a Barbie gyártója, a Mattel a Pin-Up magazinnal együttműködve egy monográfiát adott ki Barbie álomházának építészetéről és belső teréről a 60. évforduló alkalmából.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb