„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az újrahasznosított hardverből készült tárgyak a kreatív improvizáció jegyében


Könnyű megragadni saját feltételezéseink korlátaiban. Csak azért, mert egy tárgyat egy meghatározott célra terveztek, ez még nem azt jelenti, hogy csak erre az egy célra lehet felhasználni. Csak más szempontból kell meg látnunk.

Ilyen esetekben hasznos lehet behozni a régi „mit gondolnának az idegenek” kérdést, megpróbálva eltávolítani az összes korlátunk, hogy a képzeletünk teljesen szabaddá váljon. De arra is érdemes emlékezni, hogy a szűkösség ösztönzi az innovációt, és a legtöbbször az erőforrásokhoz nem sok hozzáféréssel rendelkező emberek lehetnek a “legőrültebbek” közülünk.

Liang-Jung Chen és Shue-Yuan Yang „THE misused” című új sorozat számára az inspirációt a saját közösségükben leltek. Felfedezték a tajvani vidéki vének kreatív improvizálását a mindennapi szükségletek kielégítéséből, amelyeket általában a ház körül elfekvő elemek felhasználásával jár, a régi gumiabroncsokat lógó ültetvényekké alakítják, tölcséreket használnak lámpatestekként lámpatestekként és ruha szárítót készítenek akasztókból és huzalkosarakból.

A tervezők szerint kollekciójuk „célja a mindennapi fémáruk lehetőségeinek újbóli kiaknázása azzal, hogy bevitt humorral hozzuk vissza azokat az életbe”. Minden egyes kreatív „visszaélés” esetén láthatja, hogy a mindennapi tárgyak sokkal több potenciállal bírnak, mint amilyen formában általában látjuk őket. Lehet, hogy speciálisak, de ha megpróbálod, valószínűleg te is szívesen elhelyeznéd őket otthonában is. Mivel együttesen azon dolgozunk, hogy túllépjük az eldobás és a szennyezés korszakát, a már létező tárgyak kreatív újrafelhasználásának új módjainak felkutatása csak egyre fontosabbá válik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Chen és Yang számára a kísérlet bebizonyította, hogy még egy tárgy „visszaélésével” valami olyat hozhat létre, amely valódi és valóban működik. Szórakoztató alkotásaik között szerepel egy mágneses ajtótartóval készült asztali tükör, egy ajtópánttal készített márvány ékszerdoboz, egy S-horoggal és fordító csattal készített üveg szél csengő, egy grillezős hálóval készült notebook, egy rattan szék tömlővel és bilincsekkel, padlólefolyókkal készült üveg hidroponikus vázák, fonott tömlővel készített magazintartó, sarokkonzolokkal készített furnérlemezek, acél kábelkötegekkel készült parafa asztalka és még sok más.

A pár hozzáfűzi: „Terméktervezőkként mindig prioritásként kezeljük a termék logikai felhasználói élményét. Valahogy a tajvani vidéken gyakran lenyűgöz minket, hogy a helyi nagymamák és nagypapák mily kreatív módon improvizálják a háztartási cikkeket a meglévő tárgyakkal. A helyi szintű humor az erőforrások hiánya miatt korábbi takarékos életükből származik. Motiváltak minket, hogy hagyjanak hátra a mindenütt látott fémszövetek sztereotípiáját, és kreatív-innovatív szerkezetük szerint rekreáljuk feladataikat. “

Forrás:www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb