„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Warmhouse Studio betonházai ikonikus vállalati logók formáját öltik

Karina Wiciak, a Warmhouse Stúdió építésze a közelmúltban tervezett egy sor betonlakást, amelyek négy nagy vállalati logó alakja szerint készültek: Adidas, Chevrolet, Renault és Mitsubishi. 

A projekt a „Trihouse” -al kezdődött, amely az Adidas logó három sávját mutatja és átlósan alapokra helyezi. Wiciak elmondta a Dezeennek, hogy az ötlet teljesen véletlenül jött, amikor egyszer csak meglátta egy épület alakját egy logóban, és rájött, hogy az ötletben nagy lehetőség van. A logó konkrét „rúdjait” üveg osztja fel, így az tágas, nyitott négyszintes otthont hoz létre, tele természetes fénnyel.

Wiciak tervei szerint a konyha, a nappali, az étkező, a vendégszoba, a kamra és a mellékhelyiség a Trihouse legnagyobb, alsó szintjén helyezkedik el, míg a második emelet csendesebb közösségi tereket kínál, mint például egy dolgozószoba. A felső szint a hálószobákat és a fürdőszobákat tartalmazza, bár azt nem tudjuk, vajon van-e lehetőség arra, hogy lefedjük ezeket a hatalmas tetőablakokat, hogy elkerüljük az erős holdfényt és a korai napkeltéket. 

A Chevrolet logó kereszt alakja alkalmassá teszi azt egy lábazatra emelt otthonként, akár valamilyen obszervatóriumként, akár távoli tartózkodási helyként való felhasználásra. Wiciak utóbbi projektje a „Crosshouse” elnevezést viseli a logó formájában, teljes üveg homlokzattal. Ez a kétszintes, 2637 négyzetláb nagyságú otthon csak hajóval érhető el, és sok magánterülettel rendelkezik, mint például a hálószoba a zártabb hátsó felében, közös szociális területekkel közvetlen az üveg mögött, például az előszoba nappali és könyvtár. 

A „Rhombhouse” gyémánt alakú a Renault autógyártó logójából nyerte az inspirációt. A magas, keskeny szerkezet arányaiban meghökkentve és megfélemlítve kissé inkább szovjet emlékműnek tűnik, mint egy meleg otthonnak. Négy szintje a füves táj felett áll. Körülbelül ugyanolyan méretű, mint a Crosshouse, a Rhombhouse magasztos alakja mellett luxusabb elrendelést is kínál, mint társai. 

Végül ott van a piramis alakú „Pyrahouse”, amely a Mitsubishi logó három háromszögén alapul. A háromszögek közötti terek közül kettő üveggel van kitöltve, a harmadik pedig nyitott maradt. Ebben a házban az alsó szinten raktárakat helyeztek, a ház legszélesebb részében egy nagy, nyitott lakóterületet és két legfelső csúcsa a magán területet tartalmazza.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A vállalati logók formái, a beton és a ragyogó, minimalista stílus használata ezeknek a házaknak kissé baljós hangulatot kölcsönöz, és könnyű elképzelni őket, mint egy disztopóniás film helyszíne, amely csupán néhány lépéssel van távol a jelenlegi valóságtól.

Wiciak részéről azonban úgy tűnik, hogy a sorozat kevésbé a vállalati identitásról, a politikáról vagy a közgazdaságtanról szól, sokkal inkább a grafikai tervezés és az építészet lehetséges átfedéséről. A Warmhouse Studio már adott ízelítőt a szokatlan geometriai épületekből amelyek nagy részben betonból készültek. A feljebb látható „Pentahouse” például egy egyszemélyes ház, különféle méretű extrudált ötszögekből áll, amelyek összekapcsolódnak és egymással átfedik egymást, hogy a mögötte vonuló hegységre emlékeztető formát hozzanak létre.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb