„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Egy évtized múlva csak önellátó házak épülhetnek

Az Európai Unió előírása szerint egy évtized múlva csak olyan házak épülhetnek, amelyek magukat látják el energiával, ezért az építőipari középvezetőket már a képzés alatt meg kell ismertetni a legkorszerűbb, energiatakarékos technológiákkal – hangzott el szerdán, a Natura 2000 és a Fővárosi Építőipari Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) által szervezett konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

Lovrencsics Ferenc mérnök-tanár szerint a tíz év múlva elérendő cél és a mai helyzet közti átmenet feladataira kell kiképezni az építőipari középvezetőket.

Droppa György, a Duna Kör elnöke arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban – egy államilag támogatott program keretében – pillanatnyilag a legtöbb új munkahelyet hozzák lére azok a cégek, amelyek utólag hőszigetelik a meglévő házakat. Kiemelte azt is, hogy az építőipar az új, energiatakarékos technológiák alkalmazásával tudja csökkenteni az ökológiai lábnyomot.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az USA-ban Homestar néven indítottak el egy 6 milliárd dolláros programot. Azok, akik legalább20 százalékos energiafelhasználás csökkentést eredményező felújítását vállalnak, 3.000 dollár értékű kedvezményt – adóvisszatérítést – kaphatnak. A program mintegy 170 ezer munkahelyet teremthet, a belépők energiaszámlája 300-500 dollárral csökkenhet havonta.

Ha a 2,8 milliós magyarországi családi ház állomány 10 százalékát leszigetelnék, az 10 éven keresztül mintegy 80.000 embernek adna munkát a magyar építőiparban – hangzott el a sajtótájékoztatón. Az építő- és építőanyagipari érdekképviseletek számításait reálisnak minősítette az új kormány több képviselője is, de az amerikai rendszerhez hasonló támogtatásról egyelőre nem született döntés.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb