„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az őslakos építészet és a dohányszárításra használt épületek ihlették a kubai nyaralót

A B House a havannai Infraestudio építésziroda 2022-ben elkészült projektje. A ház egy 366 négyzetmétes telken, Havannától nyugatra, egy sziklán helyezkedik el, a tengerrel körülvéve.

Annak ellenére, hogy nagy programméretre volt szükség, az építészek intuíciója az volt, hogy a ház elrejtőzzön a tájban, és megőrizze a meglévő régi ház jellemzőit: 14 méterszer 14 méteres kerületét, nyeregtetőjét és portálját mind a négy oldalon.

A projekt egy hétvégi házként készült, csodálatos kilátással, teljesen nyitottan a táj felé, hogy kihasználja a helyzetét, lehetőséggel arra, hogy bezárható legyen, amint a felhasználók visszamennek a városba. Kétféle épülettípus vezérelte a projekt a kidolgozását: néhány aboriginal, őslakó kunyhó Kuba nyugati részéről, ahol a tető egyben a szoba is, mivel minden más kinyílik; és a dohányszárításra használt házak, ahol pálmafa borítja az egész területet.

Míg a földszinten az összes közösségi tér koncentrált, mivel egy 14 x 14 méteres, falak és oszlopok nélküli nyitott tér, a főszoba a mennyezetről “lóg”, a vendégeké pedig a föld alá rejtve, egy hosszú és keskeny terasz által megvilágítva.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A burkolatok nélküli portikusz és a két 14 méter hosszú gerenda kombinációja lehetővé teszi, hogy a ház csak a kerületére támaszkodjon. Így érték el a pálmafából készült védett házat, amely egy nagyobb, üvegből és vasbetonból készült házat rejt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb