„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A jövő munkahelyeinek az emberek jólétét kell előtérbe helyezniük

Hogyan válhat újra értékessé egy olyan tér, amely már nem nélkülözhetetlen? Az általunk ismert hagyományos iroda eltűnőben van a technológiai fejlődés és a globalizáció okozta változásokkal, amelyeket a világjárvány okozta kényszerek még inkább felgyorsítottak.

Mivel az élet és a munka elválaszthatatlan tevékenységgé válik, és a hibrid, rugalmas munkaszervezés számos területen már a normává vált, az irodáknak egyre fenntarthatóbbá, egészségesebbé és egyben kényelmesebbé kell válniuk. De hogyan tervezhetnek az építészek és a tervezők olyan munkatereket, hogy az emberek továbbra is szívesen lakjanak bennük? Milyen megoldások és berendezési tárgyak felelhetnek meg a használók igényeinek, olyan rugalmas megoldásokkal, amelyek alkalmazkodni tudnak a különböző tevékenységekhez és célokhoz?

Ebben a cikkünkben a munkahelyek és az azokban használt bútorok jövőjének 12 kulcsfontosságú szempontját vizsgáljuk meg a spanyol Andreu World cég által végzett kutatás alapján, amely a munkahelyi, vállalati és nyilvános terekbe, valamint kültérre, szállodákba, kávézókba és éttermekbe szánt kényelmes ülések és asztalok gyártója:

Természetes kapcsolat

A zöld területek beépítése a beltéri és kültéri környezetbe bizonyítottan hatással van a mentális egyensúlyra, a jólétre, a kreativitásra és a termelékenységre. Az építészetben a biofília trendje egyre inkább terjed a vállalatok körében, a növényi és ásványi elemek beépítésével, valamint a természetes anyagok, például a kő és a fa bőséges használatával.

Az együttműködést elősegítő terek

A közös használatú területek és a rugalmas terek fontosak az együttműködés és a csapatmunka javítása, valamint a vállalati kultúra erősítése szempontjából. A legmegfelelőbb bútorok használatával elősegíthetők a kreatív megbeszélések és javítható a termelékenység azáltal, hogy csendes, kényelmes, tágas és egészséges zónákat alakítanak ki, amelyek elősegítik a hatékonyságot és a kollégákkal, partnerekkel és ügyfelekkel való kapcsolattartást.

Több kényelem, több termelés

A munkahelyi fáradtság közvetlen hatással van a teljesítményre, és szünetekkel, de a megfelelő bútorokkal is enyhíthető. A kényelem és a kényelem elengedhetetlen az aktív pihenés elősegítéséhez, amely egyre népszerűbbé válik az egészséges életmódot előtérbe helyező emberek körében. A szünetek beiktatása és a kicsit kevesebb munka nem feltétlenül csökkenti a termelékenységet, és az ergonómia kulcsszerepet játszik abban, hogy a bútorok elősegítsék a koncentrációt és a pihenést.

Újrahasználat és újrahasznosítás egy jobb jövőért

Javítás és újrafelhasználás: más szóval az irodai elemek és bútorok újrafelhasználásának és újrahasznosításának beépítése fenntarthatóbb és gazdaságilag életképesebb megközelítés. Ez egy olyan cél, amely túlmutathat a munkahelyen, és elérheti a vállalat alkalmazottait, a bolygó iránti tiszteletet és a hosszú távú tudatosságot közvetítve a mindennapi tevékenységek során. A hulladékcsökkentés a lehetséges jövő kulcsa.

Sokoldalúság a rugalmasság révén

A sokoldalú terek a nap folyamán különböző tevékenységeknek adnak helyet, például előadásoknak, hivatalos vagy informális megbeszéléseknek, ebédeknek és rendezvényeknek. Ezt olyan rugalmas bútorokkal lehet elérni, amelyek könnyen tárolhatók, és a munkaterület maximális kihasználásához szükséges megoldások sokaságát nyújtják.

Termelékeny elszigeteltség

Egyes embereknek szükségük van magányra ahhoz, hogy jobban végezzék a munkájukat. A lakó- és munkaterületek közötti egyensúly kulcsfontosságú a termelékenység növeléséhez a munkaterületeken, különösen a manapság rendelkezésre álló számos zavaró tényező miatt. A produktív elszigeteltségre tervezett helyek célja, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak a koncentrációhoz és az összpontosításhoz.

Otthonos környezet munka közben

A vállalatok igyekeztek emberibb és kényelmesebb munkakörnyezeteket létrehozni, amelyek az otthon kényelmét utánozzák. Ez kiválthatja a dolgozók stresszoldó és pihentető képességét, és ezt alkalmazkodó és praktikus terekkel lehet elérni, meleg és barátságos légkört teremtve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Hibrid modell

Az iroda és az otthon közötti határok egyre inkább elmosódnak, és ez a hibrid modell lehet a jövőben a norma. Átmeneti időszakot élünk, amikor az otthonokat munkára használják, az irodák pedig egyre kényelmesebbé válnak. Ez azt jelenti, hogy a lakóprojektekben figyelembe kell venni a megfelelő tereket a megbeszélésekhez és a hosszú munkavégzéshez, de főként az irodáknak otthonos elemeket kell magukban hordozniuk melegebb és kényelmesebb bútorokkal, miközben továbbra is a professzionalizmus és a termelékenység értékeit közvetítik.

Horizontalitás és átláthatóság

A munka jövője horizontálisabb lesz, kevesebb zárt irodával és nagyobb átláthatósággal. Ez a tér demokratizálására és a hierarchiák csökkentésére törekszik. A főnök szerepét felváltja a vezető, és ösztönzik az autonómiát, javítják a kapcsolatokat és elősegítik a bizalmat. Az irodabútorok kialakításának és az elfoglalt tér jellegének tükröznie kell a szervezet vagy a márka identitását.

Az egészség az első

Az egészséges anyagok és termékek használata, amelyek nem bocsátanak ki hulladékot és méreganyagokat, az akusztika és a világítás működéséhez hasonlóan javíthatja a dolgozók morálját és hatékonyságát. Ez létfontosságú a munkavállalók jólétéhez, ami kulcsfontosságú tényező a termelékenység szempontjából, és vonzhatja a legjobb tehetségeket. Létezik néhány tanúsítvány, amely útmutatást adhat a legjobb termékek kiválasztásához a munkaterületek számára.

Amplitúdó és interakció

A tereket úgy kell megtervezni, hogy megosszák és elősegítsék az interakciót és az ötletek megosztását. Biztonságos, kényelmes és hatékony nyitott és egymásra épülő terek kívánatosak, ahol az emberek szívesen tartózkodnak. A vállalat elvei és értékei iránti teljes elkötelezettség kívánatos a hitelesség és az átláthatóság révén, ami megkönnyíti az együttélést a munkahelyen.

A technológia jelenléte

Nem tervezhetjük meg a jövő munkahelyi élményét a technológia figyelembevétele nélkül. Ez adta meg nekünk a szabadságot, hogy bárhol dolgozhassunk, és hogy kapcsolatban maradjunk és tájékozottak legyünk. Azonban intelligensen és előnyösen kell használnunk. A mesterséges intelligencia már kopogtat az ajtón, és még az internetnek és a közösségi médiának is biztonságosabb, tudatosabb digitális környezetté kell fejlődnie.

Ez a 12 kulcsfontosságú szempont a következő évek munkaterületeinek sikeréhez elengedhetetlen elemeket mutat, köztük a zöld területeket, az együttműködési területeket, a kényelmet, a fenntarthatóságot, a sokoldalúságot, valamint a munka- és életterek kiegyensúlyozott keveredését.

A rugalmas komponensek átgondolt tervezéssel és megfelelő berendezéssel történő elfogadása biztosítja a termelékenységet és az integrációt. Emellett az átláthatóság és a horizontalitás egyre értékesebb lesz a demokratikusabb és harmonikusabb munkakörnyezetek kialakításában, ahol ösztönözni lehet a vezetői képességeket és elősegíteni a kapcsolatokat. Röviden, a fenntartható, egészséges és élvezetes munkaterek kialakítása létfontosságú a vállalatok sikere és a munkavállalók jóléte szempontjából, és különösen ahhoz, hogy ez a tér releváns maradjon.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb