„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Az OODA és a MassLab nyerte meg a “pusztítás nélküli építkezés” főtervét Portugáliában

Az OODA a MassLabbal együttműködve első helyezést ért el a Barrosinha Mezőgazdasági Társaság pályázatán, amelynek célja egy 2000 hektáros, a portugáliai Alcácer do Sal agrár-erdészeti örökségébe zökkenőmentesen illeszkedő fejlesztés létrehozása volt. 

A turizmus, a lakhatás, a kereskedelem és a szabadidő különböző funkcióit felölelő főterv az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival összhangban készült, és arra törekszik, hogy a Herdade da Barrosinha a fenntartható megújulás modelljévé váljon.

A javasolt mesterterv kilenc operatív irányítási egységre tagolódik, amelyek a turizmus, a lakhatás, a kereskedelem és a szabadidő számára kínálnak adaptált szerkezeteket. A cél egy kiegyensúlyozott beavatkozás létrehozása a tájba, a terület örökségével és kultúrájával összhangban lévő identitásának fejlesztése. 

A projekt példát nyújt az emberi jelenlét és a környezet tiszteletben tartásának kiegyensúlyozására. A fejlesztéshez a technikai helyszínelemzést kiegészítették egy “érzelmi értékeléssel”, amely integrálja a helyszín emlékezetét és a közösség generációs kötődését a tájhoz.

Az így létrejött terv hosszú távú rugalmasságot és ellenálló képességet biztosít. A koncentrikus gyűrűkbe szervezett működési egységeket meghatározott tipológiákhoz tervezték, az elsőt állandó lakhatásra alakították ki, a másodikban a prémiumturizmus számára kialakított terek találhatók, a harmadik a családi turizmusnak van szentelve, a negyedik gyűrű pedig 16 kilométeres sugarú körben az ökoturizmust, a glampinget és a természetben lévő szabadidős létesítményeket célozza.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A főterv felvázolja a főútvonalak és mellékutak hálózatát is, amelyet árnyékot és ökológiai funkciókat biztosító zöld folyosók egészítenek ki. Ez a megközelítés megkérdőjelezi a hagyományos masszív fejlesztési paradigmákat, azt sugallva, hogy a városfejlesztés együtt létezhet a táj integritásával és az ökoszisztéma egészségével. 

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz igazodva a projekt elősegíti a multifunkcionális és integrált térhasználatot. A Companhia Agrícola da Barrosinha célja, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt az építészet és a természet között, miközben tiszteletben tartja a történelmet, az emlékeket és a táj szépségét.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb