„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Sagrada Familia 140 év után bejelentette végleges befejezési dátumát

A La Sagrada Familia Alapítvány bejelentette, hogy a barcelonai monumentális templom 2026-ra készül el, 100 évvel az építész, Antoni Gaudí halála után.

A Sagrada Familia építése 1882-ben kezdődött, és Gaudí vezette 1926-ban bekövetkezett haláláig. Most, több mint 140 év után bejelentették a végleges befejezési dátumot. Gaudí úgy tervezte, hogy a hatalmas templom tetején 18 torony legyen, amelyek közül 12 már elkészült.

Jelenleg az utolsó hat torony építése folyik, köztük a 170 méter magas központi toronyé, amelynek elkészültével a Sagrada Familia lesz a világ legmagasabb temploma, majdnem 10 méterrel magasabb lesz, mint a németországi Ulm Minster.

Az elmúlt években az építkezés sebessége növekedett, az Arup mérnöki cég csapatát kérték fel, hogy segítsen felgyorsítani az építkezést és csökkenteni a sok kolosszális elem egyikének súlyát. Tristram Carfrae, az Arup mérnöke kifejtette, hogy a fennmaradó tornyok építéséhez előregyártott kőpaneleket használnak.

A Sagrada Familia építésének hosszú és bonyolult története van: Gaudi 1883-ban vette át a projektet, és drámaian megváltoztatta a tervet, miután az eredeti építész lemondott. A templom az ő vezetésével haladt a következő 40 évben, egészen a haláláig, amikor a becslések szerint kevesebb, mint a negyede készült el. Halála után az építkezés a finanszírozás miatt lelassult, majd a spanyol polgárháború miatt leállt, amikor az építész eredeti terveinek nagy része elveszett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A jelenlegi terv rekonstruált terveken és modelleken alapul. Az épület a katalán építész által tervezett számos épület közül a legnagyobb és legjelentősebb Barcelonában, ahol az általa tervezett első ház 2017-ben nyílt meg a nagyközönség előtt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb