„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az Ombak szék 2000 műanyag zacskóból áll, amelyeket Bali folyóiból halásztak ki

Az indonéziai nonprofit Sungai Watch bemutatta a Sungai Design tervezőstúdiójának debütáló bútorát, amelynek célja, hogy hasznos termékeket hozzon létre a Bali folyóiból naponta kihalászott műanyaghulladék-hegyekből.

Az Ombak társalgószék, amelyet Mike Russek amerikai dizájnerrel együttműködve alkottak meg, egy olyan lemezanyag felhasználásával készül, amelyet teljes egészében kidobott műanyag zacskókból állítanak elő, és minden egyes székhez körülbelül 2000 darabra van szükség.

A zacskókat a Sungai Watch gyűjti össze, amely az óceáni műanyagszennyezés felszámolására vállalkozik, és saját úszó gátakból álló rendszerét használja fel a hulladék felfogására, amint az Indonézia folyói mentén áramlik. Három évvel ezelőtti megalakulása óta a szervezet 270 gátat helyezett el, és több mint 1,8 millió kilogramm műanyagot gyűjtött össze, aminek eredményeképpen hatalmas anyagkészletet halmozott fel.

A műanyag zacskók a leggyakrabban gyűjtött tárgyak, ugyanakkor a jövőbeni érték szempontjából a legkevésbé keresettek, ami arra késztette a csapatot, hogy egy olyan termékkollekció létrehozására összpontosítson, amely ezt a könnyen hozzáférhető nyersanyagot használja fel.

A Sungai Design az Ombak társalgószék két változatát alkotta meg – karfával és karfa nélkül -, amelyeket Balin gyártanak olyan eljárásokkal, amelyek célja a gyártás során keletkező hulladék minimalizálása. A műanyag zacskókat alaposan átmossák, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket, mielőtt felaprítják és hőpréssel kemény, tartós lapokká préselik.

A különböző alkatrészek kivágásához precíziós CNC-vágógépeket használnak, amelyeket gondosan alakítanak ki, hogy minimalizálják az anyagfelhasználást, és ne maradjon nyesedék. A paneleket rejtett fémszerkezet köti össze, így egy tiszta és vizuálisan könnyű, egyszerű rácsszerkezetű formát kapunk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Bár a formaterv három különböző színben – Granite Black, Ocean Blue és Concrete White – kapható, az upcycling eljárás során az anyag tónusában és textúrájában enyhe eltérések keletkeznek, így minden szék egyedi minőséget képvisel.

Az Ombak indonézül hullámot jelent, a név pedig a Sungai Design elkötelezettségére utal, hogy megtisztítja a folyókat és az óceánokat. Ezzel a céllal összhangban a cég vállalta, hogy minimalizálja szénlábnyomát, és olyan eljárásokat vezet be, amelyekkel auditálja és nyomon követi a termékeiben felhasznált műanyag forrásait.

A vállalat tervezi, hogy más termékeket is piacra dob, amelyekben ugyanezt az anyagot használják, és mint társadalmi vállalkozás, bevételének egy részét a Sungai Watchnak ajánlja fel, hogy támogassa a projektet, amely Indonéziában és azon túl is igyekszik megtisztítani a folyókat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb