napi hírmorzsák

Az OMA felfedi a geometrikus dakai felhőkarcoló terveit, mint első bangladesi projekte

Az OMA holland stúdió bemutatta a geometrikus Dhaka-Tower látványterveit, mely a cég első bangladesi projektje, amely “egy dinamikus nemzet törekvéseit fejezi ki”.

A 150 méter magas felhőkarcoló irodáknak ad majd otthont, és a Hatirjheel-tó partján, egy új kereskedelmi negyedben, a dakkai Tejgaon szélén található. A Dhaka Towert a Shaka Holdings fejlesztő számára tervezte az OMA partnere, Iyad Alsaka, és ez lesz a stúdió első projektje a dél-ázsiai országban.

A felhőkarcolónak piramis alapja és extrudált formája lesz. Egy téglalap alakú mag panorámás liftekkel, ahonnan kilátás nyílik a tóra, két háromszög alakú padlólemezt köt össze. Formatervezését Banglades virágzó gazdaságának szelleme ihlette. Alakja egy dinamikus nemzet törekvéseit fejezi ki, és merészen nyilatkozik a város látképéről.

A 180 000 négyzetméteres Dhaka-Tower mindkét oldalán átriumok lesznek, amelyek a külső terekhez kapcsolódnak majd. A háromszög magasságú előcsarnokok az épület két háromszög alakú térfogatának közepén helyezkednek el, és kiskereskedelmi és étkezőterek veszik körül őket.

Az épület tövében az OMA egy 40 méter magas kiállítóteret alakított ki, a torony legfelső szintjén pedig egy étterem kapott helyet, beltéri és kültéri ülőhelyekkel, valamint egy kétszintes kilátó. A Tejgaon, amely mellett a Dhaka Tower is található, egy korábbi ipari terület Dakában, amely jelenleg helyi és multinacionális cégeknek ad otthont.

Forrás: www.dezeen.com


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb