„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az OMA felfedi a geometrikus dakai felhőkarcoló terveit, mint első bangladesi projekte

Az OMA holland stúdió bemutatta a geometrikus Dhaka-Tower látványterveit, mely a cég első bangladesi projektje, amely “egy dinamikus nemzet törekvéseit fejezi ki”.

A 150 méter magas felhőkarcoló irodáknak ad majd otthont, és a Hatirjheel-tó partján, egy új kereskedelmi negyedben, a dakkai Tejgaon szélén található. A Dhaka Towert a Shaka Holdings fejlesztő számára tervezte az OMA partnere, Iyad Alsaka, és ez lesz a stúdió első projektje a dél-ázsiai országban.

A felhőkarcolónak piramis alapja és extrudált formája lesz. Egy téglalap alakú mag panorámás liftekkel, ahonnan kilátás nyílik a tóra, két háromszög alakú padlólemezt köt össze. Formatervezését Banglades virágzó gazdaságának szelleme ihlette. Alakja egy dinamikus nemzet törekvéseit fejezi ki, és merészen nyilatkozik a város látképéről.

A 180 000 négyzetméteres Dhaka-Tower mindkét oldalán átriumok lesznek, amelyek a külső terekhez kapcsolódnak majd. A háromszög magasságú előcsarnokok az épület két háromszög alakú térfogatának közepén helyezkednek el, és kiskereskedelmi és étkezőterek veszik körül őket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület tövében az OMA egy 40 méter magas kiállítóteret alakított ki, a torony legfelső szintjén pedig egy étterem kapott helyet, beltéri és kültéri ülőhelyekkel, valamint egy kétszintes kilátó. A Tejgaon, amely mellett a Dhaka Tower is található, egy korábbi ipari terület Dakában, amely jelenleg helyi és multinacionális cégeknek ad otthont.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb