„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az OMA “ékszerdobozos” kiegészítéssel egészíti ki a Tiffany & Co Ötödik sugárúti zászlóshajóját

Az OMA építészeti cég New York-i irodája befejezte a Tiffany & Co. manhattani zászlóshajó-épületének felújítását, egy háromszintes üvegbővítéssel bővítetve a történelmi ékszerüzletet.

Az OMA felújította és kibővítette a Tiffany & Co. 1940 óta áruházként működő, 727 Fifth Avenue-n található 10 emeletes mészkőépületet, amely az eredeti megnyitás óta az első teljes körű felújítás.

A stúdió egy háromszintes üvegszerkezetet épített a tetőre, amely galéria- és rendezvénytereket foglal magában. Az OMA szerint a kiegészítést úgy tervezték, hogy bővítse a programkínálatot és “sugározzon egy fejlődő márkaidentitást”. A bővítmény két egymásra helyezett üvegvolumenből áll. Az alsó térfogat két emeletre oszlik, és a tető szélétől visszahúzva egy kis teraszt hoz létre. A felső térfogat, amelyet az építészstúdió “ékszerdobozként” jellemez, három oldalról az alsó térfogat fölé nyúlik.

A konzolos térfogatot hullámzó üvegtáblák burkolják, amelyeket egy formára húzva alakítottak ki, az úgynevezett slumping technikával. Ezek a süllyesztett üveglapok ellentétben állnak az alatta lévő egyszerű üvegezéssel, hogy kihasználják “két különböző minőségüket és különálló előnyeiket”.

A SOM azért választotta a süllyesztett üveget, mert az “szerkezetileg kedvező, és kevesebb függőleges támasztékot igényel”, valamint finom “tükrös” felületű. Shohei Shigematsu, az OMA partnere szerint a kiegészítés a Tiffany & Co örökségét hivatott tiszteletben tartani, miközben mérsékli a környező felhőkarcolók hatását.

A kiegészítés rendezvénytérként szolgál, és éjszaka megvilágítható, lámpás hatást keltve az átlátszó homlokzatnak köszönhetően, felül, amelyet a komplex felületet alkotó süllyesztett és síküveg kombinációjával hoztak létre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A meglévő épület felújításakor az OMA a külsőt nagyrészt változatlanul hagyta, hogy megőrizze a történelmi mészkő homlokzatot. A liftmagokat a külső falakra helyezték át, hogy a bejárattal összhangban egy szabadabb alaprajzot hozzanak létre. A stúdió emellett egy lift előteret is épített, amely “egyértelművé teszi” a felsőbb szintekre való feljutást.

Peter Marino amerikai építész – aki többek között a Louis Vuitton oszakai zászlóshajóján is dolgozott már luxusáruházakon – volt felelős az épület meglévő 10 emeletének belső terének átalakításáért. Kihasználva a mag áthelyezésével nyert megnövekedett alapterületet, fémes részletekkel, szőnyegekkel és falburkolatokkal egészítette ki.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb