„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Chris Wolston a terrakotta határait feszegeti a Flower Power székekkel

A New York-i The Future Perfect galéria a NYCxDesign részeként Chris Wolston amerikai tervező vaskos terrakotta székekből álló kollekcióját állítja ki, amelyeket Kolumbusz előtti kézműves technikák és valódi virágokból készült formák felhasználásával készített el.

A Flower Power kollekció 13 különböző széket és padot foglal magába, amelyek eltúlzott botanikus formái a kézműves munka és az anyaghoz kapcsolódó természetes tulajdonságok bemutatására szolgálnak.

“A terrakottát az anyagi érték és a kerámiával kapcsolatos általános vélekedések szempontjából kisebbnek tartják” – mondta Wolston . “Így ezeknek az absztrakt és összetett formáknak a létrehozása egyfajta módja volt annak, hogy teret teremtsünk az újragondolásnak. Mélyen lenyűgöz ez az anyag, amely valójában egyenesen a földből származik” – tette hozzá. “Szóval úgy akartam igazán erőltetni, hogy a kézművességet emeljem ki”.

A darabok Wolston kerámiastúdiójában készültek Medellínben, ahol a székhelye van, és a kolumbiai főváros, Bogotá melletti hegyről származó agyagot használták. Ellentétben a gyártott agyaggal, amelynek meghatározott és pontos összetevői arányai vannak, Wolston szerint ez a természetes agyag kiszámíthatatlanabbnak bizonyult.

A székek alapszerkezete üreges, kivéve az ülőkét, amelyet belső megerősítések támasztanak alá, amelyeket Wolston egy vízvezeték boltozatához hasonlított.

Erre az alapszerkezetre a tervező különböző virágmotívumokat rétegezett. Ezek néha kis díszítések formájában jelennek meg, amelyeket Wolston kertjéből származó valódi virágok és más növények présformáinak felhasználásával készítettek.

Máskor hatalmas, karikatúraszerű virágok és indák, amelyeket kézzel építettek, hogy szerkezeti elemként, például lábakként és karokként szolgáljanak. A Flower Chair háttámlája például egy hatalmas százszorszép formáját ölti magára, utalva arra, hogy az 1960-as években pacifista szimbólumként használták.

Végső soron a tervező reméli, hogy a székek hasonló hatást érnek el azáltal, hogy új megvilágításban mutatják be a terrakottát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Amikor nem préselt virágok díszítik őket, az ülések fényes felületet kapnak, amelyet egy Kolumbia előtti befejező technikával hoztak létre, amely a kerámia száradás közbeni polírozását jelenti egy polírozó kővel.

A gyűjtemény több darabjának száradása akár három hónapig is eltartott, mielőtt egy szigorúan ellenőrzött égetési folyamatnak vetették alá, amelynek során a hőmérsékletet lassan és fokozatosan emelték.

A The Future Perfect West Village-i városi házában kiállított kollekcióban szerepel egy lámpapár is, amely ugyanezt a formátumot követi, ám bronzból öntött árnyékolókkal egészül ki.

Wolston gyakran együttműködik a gyűjthető dizájngalériával, és korábban már közreműködött a városháza és a Casa Perfect Beverly Hills-i bemutatótermének megnyitó kiállításán.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb