„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az NBBJ egy új moduláris tömeg-fa laborépület koncepciót adott ki

Az NBBJ nemzetközi építészeti stúdió egy olyan koncepciótervet javasolt laboratóriumi épületekre, amelyek moduláris belső elrendezést tartalmaznak a városok kihasználatlan infrastruktúrájának egyik megoldásaként.

A koncepció egy olyan tudományos épületet javasol, amelyet más felhasználási esetekhez, például lakóépületekhez lehet igazítani, majd szükség esetén vissza lehet alakítani laboratóriumokká. A koncepció a városokban az alulhasznált terek mérséklésére törekszik azáltal, hogy feltárja az infrastruktúrát, amely képes alkalmazkodni a változó igényekhez és ingatlanpiacokhoz.

A látványtervek egy nagy, hétemeletes épületet ábrázolnak, amely átlós lamellákkal borított függönyfalba van burkolva. A központi átrium tér geometrikus, fából készült térfogatokból áll, amelyek mindkét végén iroda- vagy lakóterek találhatók.

A Regenerative Lab acélt és egy keresztre laminált fa (CLT) szerkezetet használna moduláris kockaegységekből álló belsővel.

A CLT szerkezet alkalmazása csökkentheti az épület széndioxid-kibocsátását, ami az alkalmazkodóképesség és a lakók kényelmének előtérbe helyezése mellett a javasolt tervezés prioritása. A belső terek mozgatható fal- és padlópanelekből készülnének, hogy a tereket át lehessen alakítani a változó igényeknek megfelelően.

A hagyományosan „zárt” laboratóriumi létesítményekkel ellentétben az NBBJ egy nagy, növényzettel benépesített központi átriumot is javasolt közösségi térként az épület lakói számára, ahol szocializálódhatnak, és kapcsolatba léphetnek a nappal és a természettel.

A stratégiába beágyazott további fenntartható technikák közé tartozik a működtethető ablakok és a homlokzat “földrajzilag feltérképezett árnyékolása”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A csapat szerint a piacon a befektetések ingadoznak, így egyes helyeken, például Bostonban, az elmúlt közel egy évtizedben a legmagasabb az üresedési szint, míg Cambridge-ben, az Egyesült Királyságban “építőversenyek futnak a kereslet kielégítéséért”.

Bár nem tervezik a koncepció megalkotását, az NBBJ elmondta, hogy a stúdió úgy látja, hogy a Regenerative Lab elemeit beépíthetik a jövőbeli tervekbe.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb