„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Jones Studio oktatási központja megmutatja a víz “értékességét” Arizonában

A Jones Studio építészeti iroda egy oktatási központot tervezett Arizonában azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a régió vízkészletére és infrastruktúrájára.

A Vízügyi Oktatási Központ a Phoenixtől északra található Central Arizona Project (CAP) létesítmény részét képezi, és kiemeli a “nyugati víz vitatott témáját” – mondta a Jones Studio igazgatója, Brian Farling.

A tervek egy lejtős, időjárásálló acél lombkoronát mutatnak, amelyet kővel borított épületek támasztanak meg a 336 mérföld hosszú (541 kilométer) csatorna mindkét oldalán, amely a Colorado folyóból Arizona középső részébe szállítja a vizet.

Farling elmondta, hogy az oktatási anyagokat és a csatornára közvetlen kilátást nyújtó központ az egész vízrendszert kiszolgálja az embereknek, hogy eloszlassa azt a széthúzást, amelyet a legtöbb emberben lát, ahonnan vizet kapnak.

Ez az oktatás különösen fontos most, mondta Farling, az amerikai délnyugati részének apadó vízkészletei és az ezzel kapcsolatos politikai harcok miatt. Elmondta, hogy ezek a Colorado folyó délnyugati államaiba juttatott vízhozamokból származnak, amelyek évszázados megállapodásokon alapulnak.

A tervezet részeként a csapat kiállításokat tervezett a központba, amelyek bemutatják a vízi utakat és a “mérnöki csodákat”, amelyek vizet szállítanak délnyugatra. Ide tartozik a Hoover-gát és a Phoenix-csatornarendszer, amely több mérföldet fed le, mint Amszterdamban és Velencében együttvéve.

A csatorna körül elhelyezett palackok sorozata a terület vízhasználatának fizikai ábrázolását is biztosítja, például azt, hogy egy átlagos háztartás mennyit fogyaszt évente. A Jones Studio vezető munkatársa, Shawn Swisher szerint maga az építészet célja a vízvédelem legjobb gyakorlatainak bemutatása. Ezek a gyakorlatok magukban foglalják a szökőkutak vagy a szükségtelen fű elkerülését, valamint a szennyvíz- és csapadékvíz visszatartó rendszereket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A csatorna északi oldalán, a napelemekkel fedett fém lombkorona alatt elhelyezett közösségi gyülekező tér egy megőrzött sivatagi tájra néz. Általánosságban Farling és Swisher úgy gondolja, hogy a központ oktatási szempontjai fenntarthatóbbá tehetik Arizona középső városait. Swisher a sivatagi városok hosszú történelmére és az arizonai bennszülöttek által kiépített összetett csatornarendszerre mutatott rá, annak jeleiként, hogy az emberi élet fenntartható és fenntartható a régióban.

“Át kell gondolni azonban a beton elterjedtségét és a rossz vízelvezetést, valamint a mezőgazdaság és a tereprendezés magas vízhasználatát, amely jellemző a háború utáni amerikai városokra” – tette hozzá Swisher.

Rámutatott Las Vegasra, mint egy közeli sivatagi városra, amely ésszerűen közelíti meg a vízvisszatartást, mivel korlátozza a vízfelhasználást, és az összes háztartási vizet visszavezeti a vízellátásba az aszály leküzdésére.

A Vízügyi Oktatási Központ a tervek szerint 2026-ban készül el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb