„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az MVRDV dombszerű lakásokat hoz létre “különböző jövedelmi szintek” számára Franciaországban

Dombszerű épületpár határozza meg az Ascension Paysagère francia lakásprojektet, amelyet a holland MVRDV építésziroda a Rennes nyugati részén, a folyóparton hozott létre. A helyi ALL Studio együttműködésében tervezett 10 550 négyzetméteres komplexum lakástípusok keverékét tartalmazza, hogy “különböző jövedelmi szinteknek” adjon otthont – közölte az MVRDV.

Az Ascension Paysagère egy park melletti területen helyezkedik el, ahol az Ille folyó és a Vilaine találkozik, és a két teraszos épületben 138 lakást biztosít. Az MVRDV és az ALL az ingatlanfejlesztő Groupe Giboire számára hozta létre a projektet azzal a céllal, hogy támogassa a város népességnövekedését.

“Az Ascension Paysagère-el olyan projektet valósítottunk meg, amilyet reméltünk, és amire pontosan szükség van ezen a helyen. A folyó és a szemközti parkkal a helyszín csodálatos helyet kínál az emberek számára.” – mondta Nathalie de Vries, az MVRDV alapító partnere.

De Vries elmondta, hogy az volt a cél, hogy a lakásokat a helyszín természeti adottságainak megzavarása nélkül tervezzék meg, ezért a geológiai képződményeket imitáló koncepciót dolgoztak ki. A két épületegyüttes sziluettje olyan, mint a kis domboké, teraszokkal és erkélyekkel borítva, mely a lakók számára kültéri tereket biztosít, amelyeket növények és a fák laknak be.

Az MVRDV szerint a város peremén lévő helyszín kiválasztását Rennes kifelé történő növekedése indokolta. Ez egyrészt a növekvő népességnek köszönhető, másrészt pedig annak, hogy a városközpontban számos műemléképület található, ami megakadályozza az ottani új fejlesztéseket. Az Ascension Paysagère két épülete, egy nagy és egy kicsi, mindkettő lépcsőzetes homlokzatokkal rendelkezik, amelyek a három csúcsot alkotva emelkednek felfelé.

Az épületek alacsonyan fekvő részei a folyóhoz és a meglévő épületekhez legközelebb helyezkednek el. Eközben a legmagasabb, legfeljebb 12 emeletet elérő részek a telek közepén helyezkednek el. A belső térben 37 lakása szociális bérlakásként, míg 42 lakása megfizethető lakásként eladó. A közösségi terek minden lakó számára nyitva állnak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kisebbik épületben 34 lakás az alacsony energiaigényű Passivhaus-szabvány szerint készült, magas szintű szigeteléssel és légzárással. Sok lakás több nagy ablakkal rendelkezik, amelyek természetes megvilágítást és szellőzést biztosítanak, valamint teraszra vagy erkélyre vezetnek. Az épület lépcsőzetes széleiből kialakított teraszok mindegyike egyedi, automata öntözőrendszerhez csatlakoztatott növénytartókkal van ellátva, a dedikált vízcsapok is, hogy a lakók maguk gondoskodhassanak a zöld növényzetről.

Az MVRDV szerint a zöld növényzetet azért építették be a tervezésbe, hogy “a folyópart buja hangulatát felfelé, a lakásokba is kiterjesszék”. Ugyanez a törekvés vezette a csapatot arra, hogy a nagyobb épület nyugati sarkán, a két csúcs közé illesztve gyümölcsfákkal parkosított kertet vezessen be. A komplexum homlokzatát szürke árnyalatú kerámiacsempék keverékével látták el, amelyek matt és fényes felületűek. A csempék színe és fényessége a tömbök teteje felé haladva világosodik, és célja, hogy hozzájáruljon a házak dombszerű esztétikájához.

A lakások mellett az Ascension Paysagèr a földszinten kereskedelmi és közösségi tereket is magában foglal, a két tömb közötti gyalogos átjáró mentén helyezkedik el. Az útvonal a folyóval találkozó térhez, valamint a Le Bacchus nevű, már meglévő étteremhez és színházhoz csatlakozik, amelyet a nagyobb épület ölel körül. Egy másik meglévő épület, amelyet beépítettek a projektbe, egy korábbi adóhivatal, amely a közterületen áll. A lakásokhoz kerékpártárolóval és elektromos töltőállomásokkal ellátott garázsok tartoznak, valamint egy sor tágas, fából készült találkozóhely, amelyek átszúrják a nagyobb épület homlokzatát.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb