„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Egy “szentélyt” hoztak létre egy viktoriánus ház falakkal körülvett hátsókertjében

A londoni székhelyű, Nimi Attanayake és Tim O’Callaghan építészek által alapított és irányított Nimtim Architects stúdió felújított egy viktoriánus maisonettet Camberwellben a természetes anyagok meleg palettájával és egy buja, fallal körülvett kerttel. Az építészeti cég a projektet, amely a Walled Garden nevet kapta, úgy tervezte, hogy a tulajdonosnak “egy olyan helyet biztosítson, ahol elgondolkodhat és menedéket találhat a várostól”.

A terv a dél-londoni Myatt’s Fields közelében lévő Minet Estate természetvédelmi terület korlátain belül, a nagyobb összekapcsolhatóságot és nyitottságot igénylő feladatra reagált. Az otthon hátsó részének a hátsó kertbe való kiterjesztésével a 2014-ben alapított Nimtim Architects megnyitotta a földszintet egy nagy nappali, étkező és konyha térrel, amely egy Douglas fenyőgerendákból készült mennyezet alatt helyezkedik el.

A felújított otthon nyitott és összekapcsolt, ugyanakkor nem kelt üreges hatást. A hátsó nyílások fókuszpontot teremtenek, és keretbe irányítják a tekintetet, amelyet még mindig az eredeti raktártéglafal határoz meg és burkol be. Az otthon elülső részén a korábbi nappaliból egy különálló vendég melléképületet alakítottak ki, saját külön bejárattal és konyhasarokkal. Fent a fő fürdőszoba és a hálószoba mellett egy privát lakótér kapott helyet, amely egy kis erkélyről az alatta lévő bővítményre néz.

A konyhában látható téglafalazat, a durva vakolat és a megemelt betonpadló meleg, földszerű minőséget kölcsönöz a tereknek, és a nagy hátsó ablakokon beáramló fényt hivatott lágyítani. Az anyagok gazdag és időtálló minőséget képviselnek, és elég diszkrétek legyenek ahhoz, hogy hátteret adjanak az ügyfél művészeti, könyv- és bútorgyűjteményének.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A stúdió dolgozta ki a külső, fallal körülvett kert koncepcióját is, helyet teremtve két kis ülőhelynek és egy kis tónak, amelyet a lombozat és páfrányok között elhelyezett területek között helyeztek el, amelyek képesek ellenállni a déli fekvésnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb