„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az ISA egy ultra-keskeny fémburkolatú bérházat hozott létre Philadelphiában

Az amerikai ISA stúdió számos stratégiát alkalmazott a tér, a fény és a kilátás maximalizálására a fémborítású Signal House-ban, amely egy karcsú városi telkből emelkedik ki. A többszintes apartmanház Philadelphia Fishtown negyedében található, egy átmeneti területen, amely vonzza a kreatív típusokat és a városi szakembereket.

A helyi ISA, teljes nevén Interface Studio Architects cég úgy tervezte meg a Signal House projektet, hogy megfeleljen a kontextusnak, amelyet “a vasúti infrastruktúra, az ipari épületek, a késő esti bárok és éttermek, valamint a nyüzsgő főutcák zűrzavaros keverékeként írnak le”.

“Ebben a vizuálisan és hangosan hangos kontextusban elhelyezkedő Signal House egy álcázott jeladót alkot, határozottan megszólítva a környezetét” – mondta a stúdió.

Az egyedülállók, párok vagy családok elszállásolására épült, 325 négyzetméteres épület egy olyan telket foglal el, ahol jellemzően egy családi sorház is helyet kapott. A helyszín 9,8 méter mély és alig 8 méter széles.

Az épület tervezésének célja, hogy “egyszerre vonja fel a járókelők figyelmét és biztosítsa a lakosok magánéletét” – mondta a csapat.

A 21 méter magasra emelkedő épület karcsú, összetört dobozként jelenik meg. A külső falak fekete hullámos fém és szálcement borításúak. A teraszok és a bejárati területek türkiz színűek, ami a közeli, szintén kék színű magasvasút felé mutat. Az utcai magasság mentén a csapat egy magas térfogatot épített be, amely kifelé nyúlik.

Noha az öböl ablakának újraértelmezéseként képzelték el, a kötet arca magánéleti okokból többnyire átlátszatlan, mivel az épület egy áthajtós gyorsétteremre néz. A vonzóbb kilátás érdekében az ablakokat stratégiailag az épület más részein helyezték el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épületen belül három bérelhető lakás és egy közös lépcsőház található. A belső felületek között szerepel a luxus vinil csempe (LVT) padló és a fehérre festett falak. Minden apartman két szinttel rendelkezik, amelyeket egy belső lépcső köt össze, változatos elrendezéssel, amelyek az épület „rejtvény alakú tervgeometriájából” származnak.

Az alsó, összesen 65 négyzetméteres lakásban két hálószoba, két fürdőszoba, egy dupla magasságú közösségi helyiség, valamint egy irodaként vagy harmadik hálószobaként is funkcionáló magasföld található. Az 51 négyzetméteres középső egységben egy hálószoba, egy fürdőszoba, egy közösségi helyiség és egy az alatta lévőhöz hasonló félemelet található. A 67 négyzetméter méretű, legfelső lakás kétszintes, két hálószobával, két fürdőszobával, egy közösségi helyiséggel és egy dolgozószobával rendelkezik. A beépített erkélyről elsöprő kilátás nyílik a környékre.

Az elrendezések „lehetővé teszik a lakosok számára, hogy közös teret és infrastruktúrát használjanak, miközben megőrzik a magánélet védelmét, így hatékony és megismételhető modellt alkotnak a nagy sűrűségű városi lakásokhoz”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb