„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Casetify újrahasznosított telefontokokból készült globális telepítéseket indít

A Casetify elektronikai kiegészítő márka nyilvános művészeti installációsorozatot indított el a világ öt városában, melyekhez kulcsanyagaként újrahasznosított telefontokot használtak fel.

Ezek az installációk részét képezik a márka 2024-es Föld hónapja kampányának, a Journey to Re/Birth, amelynek keretében helyi művészeket hívtak meg az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Kínából, Ausztráliából és Thaiföldről, hogy készítsenek művészeti és design darabokat a márka által összegyűjtött eldobott telefontokokból a Re/Casetify újrahasznosítási program keretein belül.

“Ezek mindegyike a márka azon folyamatos erőfeszítéseinek részét képezi, hogy a telefontok vége minden lehetséges módon egy új kezdete legyen” – mondta Casetify.

A New York-i székhelyű Wade and Leta stúdió a Casetify 12 000 újrahasznosított telefontokjából műanyag pelletekből készített asztalt és zsámolyokat a brooklyni Devoción Cafe-ban. A felületeket élénkzöldre, sárgára és kékre festették, majd lecsiszolták, hogy feltárják a granulált műanyag természetes karakterét. A stúdió szerint az élénk színek célja, hogy kiegészítsék a tér rusztikus és földes esztétikáját, és bevonják az ügyfeleket a fenntarthatóságról szóló beszélgetésekbe.

A feltörekvő szöuli művészek, Surin Kim, Dayoung Hwang és Youngmin Kang nagyszabású szabadtéri installációt mutattak be a Szöuli Művészeti Központ Music Square-én. Kim újraalkotott egy hagyományos koreai kő pagodát, amely nyers kukoricakeményítő anyagokból és újrahasznosított pelletből készült. Hwang szobrát a tengeri kagylók formája jellemezte, amelyek az emberek és a természet egyesülésére utalnak, míg Kang egy négy méter magas óriásszéket készített.

Bangkokban a Casetify együttműködött a helyi Tlejourn Shoes Project szervezettel, egy non-profit szervezettel, amely óceáni hulladékból cipőtalpat készít. Együttműködött a Trash Hero önkénteseivel, a Prince of Songkla Egyetem pattani kampuszának polimerkutatóival, divattervezőkkel és a pattani közösséggel, hogy a régi telefontokokat limitált, 500 pár szandállá alakítsák a Casetify Studio üzletében.

Máshol az ausztrál Eva bútortervező stúdió megbízást kapott egy Re/Treat kanapé létrehozására a sydney-i Casetify Studio Store-ban. A régi telefontokokat a kanapé szerkezeti alapjaként használták fel, dinamikus színmintát adva a darabnak. Minden művész számára kihívást jelentett, hogy új megoldásokat találjon ki a márka Re/Casetify újrahasznosítási programja által biztosított újrahasznosított pelletekhez – vagy teljesen eldobott telefontokokhoz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A program révén a vásárlókat arra ösztönzik, hogy a régi okostelefonokat és fülhallgató-tokokat a világszerte több mint 40 Casetify Studio üzletben található kukákba vigyék vissza, az üzletben felhasználható kreditért cserébe.

Ezeket a régi tokokat a márka partner újrahasznosító létesítményeiben aprítják és pelletekké szeparálják, eltávolítják a fémes vagy nem újrahasznosítható alkatrészeket, majd később feldolgozzák, hogy újrahasznosított műanyagként használják fel új tartozékokhoz, például telefontokokhoz, airpod-tokokhoz és egyebekhez.

A Casetify szerint a program 2021-es indulása óta több mint 84 000 kilogramm műanyagot hasznosítottak újra.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb