„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Pinterest új AR funkciója lehetővé teszi a lakberendezési tárgyak “kipróbálását”

Meglepően könnyű rossz döntést hozni a bútorok és lakberendezési tárgyak kiválasztásakor; egy adott forma, szín vagy textúra a fejedben tökéletes kiegészítőjének tűnhet a szobához, de ha már ott van fizikailag, lehet, hogy hirtelen nem tűnik méretarányosnak, túl merész, túl unalmas vagy egyszerűen csak rossz árnyalatú… és bár a legtöbb cég biztosítja az áruvisszavételt bizonyos esetekben, megspórolva ezt a találgatást, az olyan cégek, mint az Amazon, a Houzz, az IKEA és a Wayfair elkezdtek kiterjesztett valóságos (AR) vásárlási lehetőséget kínálni, hogy “kipróbálhassuk” a termékeket, mielőtt házhoz szállítanánk őket, és most a Pinterest is csatlakozik hozzájuk.

Olyan kiskereskedőkkel együttműködve, mint a West Elm, a Walmart és a Crate & Barrel, a Pinterest egy új funkciót kínál az alkalmazásban, amellyel egy virtuális terméket láthatsz a helyiséged hátterében. A Pinterest nem először használja az AR technológiát. A képmegosztó szolgáltatás 2020-ban vezette be a “Try On” funkciót a szépségápolási termékek számára, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kamerán keresztül kipróbálják a sminkek árnyalatait, közvetlenül megvásárolják a termékeket, vagy elmentsék a képet későbbi referenciaként.

Tavaly a Pinterest elindította az “Idea Pins” funkciót is, amely egy interaktív mód arra, hogy az alkotók receptjeikről vagy projektjeikről készült videókat osszanak meg megvásárolható tartalommal rétegezve. Az új “Try On Home Decor” app funkció a legnagyobb kísérlet a Pins pénzzé tételére, amellyel a vállalat eddig előállt, mely jelenleg több mint 80 000 bútordarabot kínál kipróbálásra.

A következőképpen működik: a Pinterest böngészése közben keresd azokat a Pineket, amelyek bal felső sarkában egy kocka ikon jelenik meg. Ha rákattintasz, megjelenik a “try it in your place” (azaz próbáld ki az otthonodban) lehetőség. Ez megnyitja a kifelé néző kamerádat, amelyet arra kér, hogy addig mozogj a szobában, amíg meg nem találod azt a helyet, ahol ki akarod próbálni az adott tárgyat. Ha a megfelelő helyen van, a fénykép elmentéséhez kattints a jelölőgombra.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az IKEA verziója ennek a szolgáltatásnak még 2013-ban került ki, tehát nem éppen új ötletről van szó. A Pinterest azonban más élményt kínál. A felhasználók nem korlátozódnak egyetlen üzlet kínálatára. “A kiskereskedők szívesen dolgoznak velünk, mert tudják, hogy az emberek jellemzően nem egy cégtől vásárolják meg a teljes hálószobaszettjüket” – mondja Jeremy King, a Pinterest műszaki részlegének vezető alelnöke. “Lehetőséget akarnak arra, hogy kedvükre kombinálhassák és összeállíthassák a válogatást.”

Nyilvánvaló, hogy ezeket az elemeket a telefon apró képernyőjén keresztül nézni nem ugyanaz, mint a valóságban látni őket. Amint a kiterjesztett valóság technológia szélesebb körben elérhetővé válik, talán a headsetek vagy a szemüvegek olyan módot kínálnak majd a jelenet megtekintésére, amely sokkal természetesebbnek tűnik. A virtuális tárgyak, amelyek reagálnak a szoba környezeti fényére és árnyékára, szintén segítenének. Sok márka úgy véli, hogy az AR lesz a következő nagy dolog a vásárlásban, és rengeteg erőforrást fektetnek be a működésébe, így az ilyen fejlesztések hamarosan megérkezhetnek.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb