„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az IKEA az otthon “múltjáról, jelenéről és jövőjéről” gondolkodik a milánói dizájnhéten

Az IKEA svéd kiskereskedelmi vállalat a milánói dizájnhéten ünnepelte 80. születésnapját az Assembling the Future Together (Együtt szereljük össze a jövőt) című kiállítással, amely a bútorgyártó cég történetét mutatja be és a jövőjével foglalkozik.

Az Assembling the Future Together a milánói Padiglione Viscontiban került megrendezésre, és a márka 1950-es évek óta tartó fejlődését tárta fel. “Az egész kiállítás a múltról, a jelenről és a jövőről szól” – mondta Marcus Engman, a márka tervezője és kreatív igazgatója.

“Tehát egy kicsit olyan, mintha az IKEA bútorok történetét mesélnénk el, olyan dolgokat, amelyeket már megtettünk, és olyanokat, amelyeket még fogunk tenni” – tette hozzá Marcus Engman.

Ennek az elképzelésnek a tükrözése érdekében a teret három fő részre osztották. Az egyik, a múltnak szentelt részen az IKEA 80 éves történetéből származó formatervek láthatók geometrikus fehér polcokon. A darabok között voltak az 1970-es évekből származó, élénk anyagokkal és merész formákkal készült bútorok, amelyekre a márka szerint az ebben az évtizedben egyre inkább előtérbe kerülő ifjúsági kultúra volt hatással.

Az IKEA Mammut sorozatából származó vaskos gyermekbútorok is helyet kaptak. A termékcsaládot először az 1990-es években tervezték, és azóta is népszerű. A kiállítás jelen részében a márka bemutatta az új Nytillverkad kollekció első termékeit. Az “egyszerű, funkcionális és játékos” elemekkel jellemezhető bútorok, ágyneműk és kiegészítők a márka szerint a vintage dizájn iránti, jelenleg széles körben újraéledő érdeklődéssel összhangban a múlt ikonikus IKEA-darabjai előtt kívánnak tisztelegni.

Miközben a kollekció az IKEA gyökerei előtt tiszteleg, a márka kortárs anyagokat használt a darabok megalkotásához.

“Ez a régi dolgokat új perspektívába helyezi” – magyarázta Engman.

Az IKEA felismerhető kék-sárga Frakta bevásárlótáskáját váratlan módon viselő közönségtagokat ábrázoló nagyméretű kortárs fotók a mennyezetről lógtak le a helyszín egész területén. Az egyik kép egy menyasszonyt ábrázolt, aki az esküvője napján az egyik bevásárlótáskában védte a ruháját, míg egy másik képet úgy alakították át, hogy egy kutyát szállítson a New York-i metrón.

A kiállítás jövőbeli területén négy tornyosuló, a tűz, a víz, a föld és a szél elemeinek szentelt installáció található, amelyek között egy kivilágított fa és füstadagolók is szerepelnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A jövő része arról szól, hogy megmutassuk, hogyan használjuk a dizájnt és a termékfejlesztést arra, hogy az emberek viselkedését arra ösztönözzük, hogy olyasmit tegyenek, ami jót tesz az embereknek és a bolygónak” – mondta Engman.

“Ez az a rész, ahol megpróbáljuk felhívni az embereket, hogy legyenek részesei ennek – ne csak várjuk, hogy az IKEA csináljon valamit, hanem tegyük fel a kérdést, hogy hogyan tehetnénk együtt valamit.”

“Elhatároztuk, hogy 2030-ra teljesen körforgásosak leszünk, így ez mindenre kihat, amit teszünk” – folytatta.

A mindenki számára nyitott, befogadó, “földhözragadt” térként tervezett kiállítás számos más élményt is magába foglalt, például egy mozizónát, ahol Annie Leibovitz fotós és az IKEA első rezidens művésze által készített portrékat mutattak be, amelyek az emberek “valódi életét” dokumentálják otthonukban.

A projekt része az IKEA éves Life at Home Reportjának, amelynek keretében a márka csapatának tagjai meglátogatják az embereket az életterükben, és dokumentálják a felfedezéseiket.

Forrás: www.kp.huKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb