„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy 19. századi barcelonai lakásból lett tágas családi ház

A spanyol H Arquitectes stúdió egy 19. századi kis lakást alakított át tágas családi házzá Barcelonában, amely a House 1616 nevet kapta.

A három szintes sorház egyszintes épületből két új, téglából épült szintre épült át, amelyek az épület eredeti kialakítására épülnek. A spanyol város egyik sűrű utcájában található House 1616 épületét úgy tervezték, hogy a tulajdonosok számára magánéletet biztosítson, ugyanakkor kapcsolatot biztosítson a külvilággal. Ennek érdekében a H Arquitectes teraszokat és külső tereket épített a ház hátsó részéhez, miközben az utcai homlokzatot zártabbá tette.

“A fő célunk az volt, hogy a szülők és a gyerekek közötti magánéletet biztosítsuk azáltal, hogy mindhárom szinthez egy-egy felhasználói profilt rendeltünk” – mondta a stúdió partnere, Josep Ricart Ulldemolins..

A kőből készült, meglévő földszinti homlokzat eredeti részletekkel és boltíves nyílásokkal rendelkezik. Ide tartozik az otthon főbejárata is, amelyhez a lejtős utcára reagálva lépcsővel jutunk. Fent a két új szint a meglévő épület színéhez illeszkedő vörös téglával készült. A nagy téglalap alakú ablakok rácsos elrendezésben helyezkednek el, amit a közöttük futó extrudált téglasorok hangsúlyoznak.

Az íves tölgyfaajtón keresztül megközelíthető, fényárban úszó lépcsőház a ház előcsarnokaként funkcionál, és nyitott kapcsolatot teremt a három szint között. az utcai homlokzat összes ablakán keresztül látható lépcsőház átmeneti teret is képez a lakóterek és az utca között, további magánéletet biztosítva a lakóknak. A ház többi részében a belső tereket kereszt alakú téglaoszlopok rácsa határozza meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszinten nyitott életterek, köztük társalgó- és étkezőterek helyezkednek el. Eközben a felső szinteken hálószobák és játszószobák találhatók a gyerekek számára, valamint egy fő hálószoba és egy munkaterület. Az első és a második emelet a ház hátsó részén mélyítettek, hogy helyet adjanak egy növényekkel teli terasznak, amely a kertre néz.

A stúdió az összes helyiségben világos tölgyfa bútorokat és asztalosmunkákat párosított a fehérre festett falakkal és oszlopokkal, hogy világos tereket hozzon létre, amelyek kihasználják a természetes fényt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb